9.11.15

Windows 10 Mobile je spreman

Windows 10 setup 2

Windows 10 Mobile trenutno mogu imati samo Windows Insider korisnici koji su svjesni posljedica programa i dobrovoljno učestvuju u istom. Međutim kako smo saznali Microsoft planira da pusti Windows 10 Mobile 12. novembra tj. za tri dana. Verzija koju će navodno pustiti će biti 10586 i bit će dovoljno stabilna za svakodnevnu upotrebu.

 

Iako će to biti neobično iskustvo jer neke od aplikacija napravljene za Windows 10 Mobile neće biti u onom kapacitetu i ljepoti koju smo navikli od WP8.1 ali isto tako je bilo prilikom prve verzije WP8.0. dva mjeseca nakon oficijelnog početka prodaje WP8.0 vidjeli smo odmah nadogradnju koja je ispravila dosta toga, a i donijela nove funkcije. Sličnu situaciju ćemo vidjeti i sa Windows 10 Mobile samo što je na Windows 10 sistem toliko razgrađen u aplikacije koje se mogu nadograditi kroz trgovinu da će proces moći ići brže nego na WP8.0

 

readywm10_0

Da je Windows 10 Mobile spreman danas je objavio jedan radnik Microsoft-a odjela „UX“ (korisničko iskustvo). Taj Tweet je brzo izbrisan ali ekipa sa Windows Central je uspjela da uhvati fotografiju zaslona njegovog Tweet-a.

 

Ovih dana očekujte malo više novosti o Windows 10 Mobile iako ih je bilo već na pretek u zadnje vrijeme, ali ovo je vrijeme oficijelnog puštanja nadogradnje i mi ćemo pokupiti svaki potreban detalj kako bi prenijeli našim čitaocima.

 

Napomena: Oficijelna nadogradnja Windows 10 Mobile dolazi u valovima i na početku će biti podržano par modela, pored toga ovisi od vašeg mobilnog operatera kada ćete i dali ćete dobiti nadogradnju na Windows 10 Mobile. Microsoft je uglavnom poslao svim distributerima kako bi je mogli objaviti 12. novembra.

 

Ova izjava ima također smisla jer Lumia 950 i 950XL dolaze u prodaju krajem mjeseca i moraju imati RTM verziju operativnog sistema.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar