9.11.15

Primjeri fotografija napravljene sa Lumia 950 od radnika Microsoft-a

Lumia 950 camera

Microsoft Lumia 950XL i 950 još nisu izašli ali imamo već uvid u prve prave fotografije napravljene sa ovim uređajem. Brandon LeBlanc je viši voditelj programa kod Microsofta u odjelu za Windows Insider ekipu i objavio je novi set fotografija na svom 500px profilu sa fotografijama napravljenim sa Lumia 950.

 

500px je web stranica namjenjena fotografima i slike koje se postavljaju tamo zaista su top kvaliteta. Jedina mana web stranice jeste da fotografije ne možemo vidjeti u punoj reozluciji i imamo samo mali uvid tj. izrezani pogled na fotografije koje je Brandon napravio.

 

Pogledajmo ispod fotografije

 

Lumia950snap1

 

Lumia950snap2

 

Lumia950snap6

 

Lumia950snap5

 

Lumia950snap4

 

Lumia950snap3

 

Šta vi mislite kako izgledaju fotografije? Još nemamo direktnu usporedbu spram Lumia 1520 i 930 ali vjerujemo da ćemo i to vidjeti uskoro. Ostaje i usporedba protiv Lumia 1020 ali ona se radi slabijeg ISO, starije optičke stabilizacije i drugih ograničenja koje ima ne može takmičiti sa Lumia 1520 ili 930 bez stativa. Megapikseli nisu mjerilo za kvalitet fotografije nego je sveukupan dojam važan i to ćemo moći uskoro provjeriti.

 

Lumia950snap7

 

Ono što mi možemo reći kao poznavaoci fotografije kao zanata jeste da su fotografije sa Lumia 950 veoma dobro balansirane i imaju dobar opseg kontrasta na cijeloj površini fotografije, Nebo nije napuhano i bijelo, a uz to ni tamne površine nisu previše tamne. boje su odlično pogođene i nema na fotografijama s polja plavkaste boje koja se pojavljuje kod neuštimanih telefona te nema unutra zelenkaste ili crvenkaste boje isto kao rezultat neuštimanosti algoritama kamere. Algoritam kamere ovog odličnog uređaja uz Zeiss optiku i svu tehnologiju koju posjeduje napravio je zaista impresivne fotografije.

 

Naravno fotografije nisu ni malo umjetnički nadahnute, ali fotografi koji se razumiju u postavljanje aparata moći napraviti fotografije skoro pa ravne onima na DSLR starije generacije.

 

Napomena: Fotografije nisu u punoj rezoluciji i nisu mjerilo za kvalitet dok ne usporedimo sa originalnim fotografija drugih kamera. Brandon LeBLanc je vlasnik fotografija te zadržava sva prava nad njima.

 

izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar