25.11.15

Prva velika Windows 10 nadogradnja opet online nakon što je bila povučena

Windows 10 setup novi 3
Nekoliko korisnika nam se javilo nakon što smo objavili o prvoj većoj nadogradnji za Windows 10 i kako nisu bili u mogućnosti da nadograde svoj PC na najnoviju verziju. Microsoft je izgleda prvo povukao metodu preko Media Creation Tool o kojoj smo pisali ovdje, zatim je povućena i sama nadogradnja preko Windows Update.
 
Povućena je iz razloga „zabrinutosti radi privatnosti korisnika“, ali ne u smislu špijunaže i onako kako to zvuči na prvi pogled. Radi se o grešci koja je nastala prilikom nadogradnje i vratila određene postavke na tvorničke, a te postavke su - „ID za reklamiranje“, „ugasi SmartScreen filter na web sadržaju“, „dozvoli rad aplikacija u pozadini“ te „sinkronizacija sa ostalim uređajima“. Za neke korisnike to nije veliki razlog ali za Microsoft jeste je im je stalo do toga da ne nameću korisnicima svoje postavke.
 
Ta greška je ispravljena i nadogradnja se može opet preuzeti. Problem sa vraćanjem tih postavki za mali broj korisnik kod kojih se pojavio neće se pojaviti kod ostalih korisnika nakon ponovnog puštanja ove nadogradnje.
 
Izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar