4.11.15

Trgovina na Windows 10 ima nadogradnju

Trogvina update setup

Trgovina je na Windows 10 aplikacija kao i svaka druga koje se može nadograditi kroz trgovinu (malo zvuči kao film Inception). Ali se može samostalno nadograditi. Današnja nadogradnja donosi ispravke grešaka i poboljšanja i sitne vizualne promjene.

 

trgovina screenshot

 

Kao što vidimo Downloads and Updates polje u meniju na Mobile i PC trgovini se pomjerilo gore kako bi putanja za korisnika bila što kraća. Osim toga smo primijetili u postavkama trgovine da ima opcija za „ubrzavanja“ kupovine gdje možete potvrditi vašu šifru i naredni put kada kupujete nešto što se plaća u trgovini da ne traži šifru korisnika. Prije smo imali opciju da podesimo PIN tokom kupovine plaćenih aplikacija i nadamo se da će ta funkcija biti prisutna i na Windows 10 trgovini uskoro. Uglavnom od prve verzije trgovine za Windows 10 do danas imamo veliki pomak iako nedostaje još osnovnih funkcija kao datum kada je ažurirana koja aplikacija i obavijesti za nove nadogradnje kao što imamo na WP8.1.

 

Preuzmite trgovinu direktno u trgovini tako što će te otvoriti glavni meni (na Mobile) ili vašu fotografiju profila (na PC) zatim „Downloads and Updates“ > „check for updates“. Prilikom nadogradnje će se trgovina zatvoriti jer je potrebno da se prepišu određeni podaci i to ne može dok je otvoren neki program.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar