23.11.15

Nadogradnja za Dodaci i informacije aplikaciju i nova sistemska aplikacija Napredne informacije

dodaci & info setup novi

Microsoft je izdao novu nadogradnju za dodaci i informacije sistemsku aplikaciju koja je integrirana u postavkama na Windows Phone 8.1 i Windows 10 Mobile. Nova nadogradnja vjerovatno nosi dodatak za Lumia 950, 950XL te Lumia 550.

 

napredne informacije dodaci i informacije screenshot 01

Dodaci i informacije aplikacije imaju zadatak da pruže korisniku informaciju o samom telefonu tj. značajke poput količine RAM-a telefona, ime proizvođača u obliku „RM-…….“ Za Nokia Lumia uređaje koji vam dodatno pomaže pronaći odakle je telefon i za koje tržište je napravljen i dalje s tim podacima možete pogledati kada je nadogradnja dostupna npr. za Windows 10 Mobile. Aplikacija daje i uvid u ROM koji je na telefonu, da li je telefon brendiran na nekom mobilnog operatera, IMEI broj telefona, i druge važne dodatke.

 

Aplikaciju preuzmite u trgovini automatskim skeniranjem novih nadogradnje jer link do aplikacije koji smo imali ne radi više.

 

Napredne informacije

 

Napredne informacije je nova sistemska aplikacija koja je potpuno ista kao „Dodaci i informacije“. Još nam nije jasno zašto postoje dvije aplikacije za istu svrhu ali mislimo da ima veze sa Windows 10 Mobile te da od „dodaci i informacije“ Microsoft želi napraviti aplikaciju za sve telefone nebitno na proizvođača jer dodaci i informacije aplikacija je radila samo za Lumia uređaje do sada. Ako posjedujete neki drugi telefon koji nije Lumia pokušajte preuzeti Napredne informacije aplikaciju ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar