18.11.15

Detalji novog Windows 10 Mobile builda 10586.11

NAslovna za build 10586 Windows 10 Mobile
Microsoft je upravo pustio novi Windows 10 Mobile build (10586.11) za Windows telefone. Windows Insideri ga mogu preuzeti pod postavkama telefona > update & security > phone update. Nakon instalacije savjetujemo vam da pogledate u trgovini da li ima novih nadogradnji aplikacija i obavite ažuriranje. Dodatno savjetujemo da pročitate prvo šta donosi novi build prije nego što ga instalirate.
 
Ispravljene greške u ovom buildu su:
  • Ispravljena greška sa Start zaslonom koji je postao često „korumpiran“ ili osakaćen nakon vraćanja sigurnosne kopije na telefonu sa telefona koji je imao drugu rezoluciju nego trenutni.
  • Od sada bi korisnici trebali moći postaviti standardnu lokaciju spremanja podataka u postavkama > system > storage (pohrana podataka).
  • Pomicanje aplikacija na SD karticu ne bi trebalo više prouzrokovati rušenje tih aplikacija.
  • Napravljena su poboljšanja u Poruke + Skype integraciji koje će te primijetiti nakon nadogradnje aplikacija.
  • Nakon instalacije ovog builda bi trebalo biti osjetljivo manji „loading“ i „resuming“ zaslona kroz cijeli sistem, a posebno kod prebacivanja između aplikacija.
  • Tipka za kameru sada bi trebala raditi opet kada je zaključan telefon da ga probudi i otvori aplikaciju za fotografiranje ako vam do sada nije radilo pouzdano.
  • Aplikacije i igre bi se trebale pouzdanije instalirati kroz trgovinu.

Poznate greške ovog builda:
  • Nakon što je Microsoft pustio ovaj build otkrili su da se korumpira dio sistema za korisnike koji su uradili vraćanje na tvorničke postavke tokom Windows Insider programa ranije. Za oni koji su uradili vraćanje na tvorničke postavke u prošlosti možete doći u situaciju da vam se telefon restartuje neprekidno sam tzv. Reboot loop. Kako bi uspješno vratili telefon u život pratite ove upute ovdje kako uraditi reset telefona koji će postaviti telefon u OOBE stanje na buildu 10586. Preporučujemo da napravite sigurnosnu kopiju sistema prije nego što uradite nadogradnju ovu. Dodatno možete vratiti telefon sa Windows Device Recovery Tool kako bi se vratili na WP8.1 i instalirali novi build bez problema.
  • Postavjanje Silverlight aplikacija na telefon još nije omogućeno ali izlaskom nadogradnje za Visual Studio update 1 (30. novembra) bit će ispravljena greška. – ovaj dio se odnosi samo na razvijače aplikacija.
  • Postoji greška gdje pločica za Insider Hub nalazi pod spiskom aplikacija ali ne želi da otvori. Insider Hub nije uključen u ovom buildu. Nema načina da ga vratite na ovom buildu nažalost. Ali će se vratiti u narednim buildovima. – ovo je činjenica da se radi o RTM verziji operativnog sistema jer Insider Hub je samo za Windows Insajdere namijenjen.

ponovno postavljanje telefona
Na kraju za korisnike koji se pronađu u reboot loop evo upute na naš jezik kako da se telefon vrati (resetuje). Prilikom ovoga se gube svi podaci sa telefona ali ipak telefon ostaje na buildu 10586 jer hard reset ga ne briše sa telefona. Nakon kombinacije tipkama za hard reset možete vratiti sigurnosnu kopiju koju smo vam savjetovali da uradite iznad. – Sretno Insajderi.
 
Izvor: Windows Blog






0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar