3.11.15

Microsoft nadogradio poruke, telefon i kontakti aplikacije na Windows 10

Windows 10 Mobile setup blurred manji

Microsoft je poslao novu nadogradnju za tri „sistemske“ aplikacije na Windows 10, a to su poruke koje se od skora nazivaju Poruke + Skype kako bi korisnicima bilo jasno da u pozadini koriste Skype za pozive te telefonsku aplikaciju i kontakte.

 

Sve tri nadogradnje su u cilju usklađivanja svih novih funkcija koje nude kao Skype chat direktno u porukama ili Skype pozive direktno u telefonskoj aplikaciji. Ono što nedostaje jeste prijenos podataka kroz chat ali to je već u izradi jer se nove postavke pojavile u porukama aplikaciji.

 

Poruke postavke

Ako pogledate sada imamo nove postavke u porukama gdje piše „Chat“ i odnosi se samo na Skype dio poruka. Postavke u tom dijelu su „koristiti chat“ gdje korisnici mogu ugasiti poruke koje dolaze sa Skype, „pošalji potvrdu o pročitanoj poruci“ vjerovatno nešto kao što znamo sa Facebook-a gdje druga strana zna da smo pročitali poruku, „automatsko preuzimanje privitaka“ to je za preuzimanje fotografije i drugih stvari koje ćemo slati kroz poruke preko Skype integracije.

 

Pored toga sada postoji i novo polje gdje morate unijeti svoj broj telefona kako bi omogućili grupne chatove i druge funkcije. S ovim dodacima vjerujemo da nije daleko i funkcija slanja privitaka.

 

Nadogradnja se ne odnosi samo na telefone, iste nadogradnje aplikacija iz ovog članka su dostupne i na Windows 10 PC (pod uslovom da koristite zadnju verziju Windows 10 Insider).

 

Preuzmite Poruke + Skype za Windows 10 ovdje.

 

Preuzmite Kontakte za Windows 10 ovdje.

 

Preuzmite Telefonsku aplikaciju za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar