28.11.15

GSMArena testirala kameru Lumia 950 i dokazuje odličan kvalitet

Lumia 950 camera

GSM arena godinama ima testove u kojima testira različite uređaje pod istim uslovima kako bi test bio validan i ovaj put su dodali i Lumia 950 u svoj test kako saznaje WMPU stranica. Taj test se pokazao vrlo dobrim jer po rezultatima Lumia 950 se pokazala kao što smo prenosili i mi u testu sa „fortheloveoftech.com“ vrlo vrlo dobrom kamerom i rezultate možete pogledati ispod.

 

U usporedbi su postavljene Canon 5D MK III, jedna od boljih DSLR kamera današnjice, Lumia 950 i iPhone 6s Plus.

 

money-lumia-9501

 

money-canon

 

money-iphone-6s-plus

 

Test dokazuje kako oštre fotografije Lumia 950 pravi jer se može pročitati i najsitniji tekst ispod potpisa „Secretary of the Treasury“ dok na Canonu to izgleda malo zamućeno kao i na iPhone-u. Možete li pročitati šta piše na pečatu? Na Lumia Lumia 950 fotografiji se to jasno vidi dok na ostale dvije fotografije ne baš.

 

collage-lumia-950

 

collage-canon

 

collage-iphone-6s-plus

 

Pogledajte i ostale fotografije, ispod svake fotografije piše uređaj i recite nam u komentarima je li Lumia 950 još uvijek nema najbolju kameru današnjice?! Na slikama vidimo sve iz blizine jer je to danas mjerilo za kvalitetu, ako se na približenoj fotografiji ne može raspoznati pametni telefon od DSLR onda je pametni telefon daleko dogurao i ima odličnu fotografiju.

 

colours-lumia-950

 

colours-canon

 

colours-iphone-6s-plus

Ono gdje ne mogu pametni telefoni nikad spram Canon 5d MK III jeste šum na fotografiji, radi većeg senzora na DLSR on ima tu prednost ali reprodukcija boja i oštrina vidimo da je Lumia vrlo blizu. Naravno da Lumia, a ni jedan drugi pametni telefon nikad neće zamijeniti DSLR jer je on profesionalni alat za fotografiju ali želimo samo dokazati drugačije onima koji kažu za Lumia 950 fotografije da su “prosječne” (the verge, c-net i ostali gledamo u vas).

 

Sav test možete pogledati ovdje i uvjerite se da je Lumia 950 na svakom segmentu testa odlično prošla i dosta bliže DLSR-u nego što je iPhone 6 Plus. Ponavljamo test je izveden od GSMArena koji su po tom pitanju vrlo pedantni. Šta vi mislite?

 

Microsoft Lumia 950 LG g4

 

Za kraj da usporedimo Lumia 950 na brzinu i sa jednom od najboljih kamera na pametnim telefonima, a to je LG G4, šta vi vidite iznad?!

 

Lumia 950 galaxy s6

 

Ili pošto ide tako dobro, šta mislite spram Samsung Galaxy S 6?!

 

Izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar