13.11.15

Facebook Beta univerzalna aplikacija dostupna i za Windows 10 PC

snip_20151113100102

Facebook Beta univerzalna aplikacija za Windows 10 Mobile je već online neko vrijeme i imamo mogućnost da je koristimo. Windows 10 PC verziju nismo imali mogućnost da vidimo do sada ali evo danas smo se probudili sa tom vijesti. Jedno što odmah vidimo jeste da je aplikaciju izdao „novi“ izdavač tj. oficijelno Facebook inc. ali je aplikaciju vjerovatno napravio Microsoft kao što je to na Windows 10 Mobile slučaj.

 

facebook-beta-windows-10

Nova aplikacija za Windows 10 PC ima i novi link koji se razlikuje od onog na Mobile, nismo sigurni zašto su to uradili, da li žele sve korisnike prebaciti na tu novu aplikaciju jer „stara“ ima više loših ocjena nego dobrih.

 

Moguće i da se radi o svjesnom razdvajanju Windows 10 PC i Mobile korisnika jer žele testirati aplikaciju odvojeno jer trenutni korisnici na Facebook Beta za Windows 10 Mobile su „zadovoljni“ jer imaju stabilnu verziju koja radi dok ova verzija za PC je izgleda prva verzija i ima grešku jer se ne može prijaviti sa nalogom na Facebook račun.

 

snip_20151113100207

Izgleda da smo poranili malo sa objavom ali u narednim nadogradnjama vjerujemo da će ekipa iza aplikacije to srediti i osposobiti. Aplikacija zauzima oko 83.5MB kod preuzimanja a 222MB nakon instalacije što je znatno više nego dosadašnje Facebook aplikacije ali pošto je univerzalna korisnici će se morati navići na sve „obimnije“ aplikacije.

 

Preuzmite Facebook Beta za Windows 10 PC ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar