10.11.15

Današnje nadogradnje aplikacija

Trogvina update setup[3]

Danas imamo nekoliko nadogradnji aplikacija koje mi pratimo. Sve današnje nadogradnje dolaze od Microsoft tj. njihove su aplikacije.

 

Microsoft Fotografije screenshot 2

 

Prva koju ćemo spomenuti jeste Microsoft Fotografije koja je dobila novu funkciju kada korisnik aktivira opciju u postavkama aplikacije za prikaz fotografija sa OneDrive od sada ima i dodatnu opciju da odredi da li će sve slike biti prikazane sa OneDrive ili samo one iz „Fotografije“ mape u koju idu fotografije napravljene telefonom i koje su spremljene sa interneta ili iz aplikacija.

 

Fotografije postavke

 

Ostale mape koje imate na OneDrive tako neće biti prikazane u Microsoft Fotografije aplikaciji. Druga novost ove nadogradnje jeste da možete vidjeti malu kartu sa lokacijom gdje je koja fotografija napravljena. To smo imali ranije već sa Storyteller aplikacijom i Microsoft je obećao one korisne funkcije od aplikacija koje su ukinute prebaciti u Windows aplikacije kao što su Fotografije. Nadamo se da će i dalje ovako brzo raditi na razvoju kao u zadnjih par mjeseci jer je ova aplikacija od loše napredovala do odlične ali ipak ima još mjesta za poboljšanja.

 

Preuzmite Microsoft Fotografije za Windows 10 ovdje.

 

Groove Music

 

Welcome-Screen-for-Groove

Groove Music je oficijelna muzička aplikacija Windows-a 10 koja je zamijenila Xbox Music. Današnja nadogradnja donosi nekoliko promjena za Desktop i Mobile verziju. Prvo što će te primijetiti jeste novi Live Tile i drugačiji raspore dna istom. Preglednije je i bolje sve izgleda.

 

11d18e15-391a-489b-80a2-db30aee594ba

 

Druga promjena jeste za Mobile verziju noviji izgled plejliste koju trenutno slušate i pored toga zadnja promjena je da možete ukloniti albume sa spiska „nedavno reproducirano“.

 

Groove Music screenshot

 

Preuzmite Groove Music aplikaciju za Windows 10 ovdje.

 

Mreža+

 

mrežne usluge screenshot

 

Mreža+ je sistemska aplikacija za Lumia uređaje i danas ima nadogradnju koja će istoj promijeniti ime u „Mrežne usluge“. Pored toga vidimo da aplikacija ima novi dizajn i vjerovatno sprema nove Lumije za prodaju jer ova aplikacija u sebi nosi mnoštvo funkcija ispod haube kao što su postavke za mobilni internet, brojač poziva i druge. Ova aplikacija je sistemska i nalazi se u postavkama telefona na WP8.1 u postavkama dok na Windows 10 Mobile u postavkama > dodaci.

 

Link kojeg smo do sada koristili do ove aplikacije ne radi više i korisnici koji imaju ovu aplikaciju mogu je preuzeti ažuriranjem u trgovini pod menijem > ažuriranja & preuzimanja > provjeri ažuriranja.

 

Ostale aplikacije koje imaju nadogradnju

 

Ostale aplikacije koje imaju nadogradnju na Windows 10, a koje nemaju izvještaj o promjenama niti smo vidjeli nešto novo su Outlook Email i Outlook Kalendar, Windows Alarm i sat. Preuzmite aplikacije klikom na njihova imena ili u trgovini kao i „Mrežne usluge“.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar