5.11.15

Microsoft objavio oficijelnu stranicu za nadogradnju na Windows 10 Mobile

snip_20151105203208

Microsoft kao i do sada što je bilo praksa objavio je stranicu na kojoj imamo uvid u najnovijem softveru za naše telefone. Tu se od danas pojavio i Windows 10 sa uputama kako uspješno izvršiti nadogradnju. Ova stranica dolazi pred oficijelno puštanje Windows 10 Mobile i tu stranicu sebi zabilježite jer su svi telefoni i modeli navedeni po državama i možete tu pratiti svako za svoj telefon kada je oficijelno puštena Windows 10 nadogradnja. – Stranica za pregled se nalazi ovdje.

 

Tu odaberete regiju u kojem ste, za naš je to „Europe“ > i onda listate do države za koju je telefon napravljen i prodan. Za detalje o tome koji je vaš telefon na ovom spisku otvorite na teleofnu postavke > Extras & info i pogledajte „Manufacturer name“. Da bi pregledali koji je mobilni operater imate u postavkama > about > carrier. Pored toga sekcija u Settings (postavkama) > about > more information daje više informacija o firmveru samog telefona i OS verziju koja je na telefonu.

 

Sve to kada skupite možete pronaći veoma brzo vaš telefon na linku koji smo postavili iznad. Sada je malo čak pojednostavljeno i idete nakon odabira regije na stranici direktno na odabir države i onda dobijete spisak svih telefona koji su prodavani u toj državi i od svakog mobilnog operatera koji je legalno prodavao telefone u istoj državi.

 

Pitanja molimo vas tipa „koji je moj telefon“ nemojte postavljati jer mi vama tu ne možemo pomoći više nego što vi sami možete. Iznad imate upute da sami otkrijete koji je vaš telefon na tom spisku dostupnosti nadogradnji. Pored toga molimo vas da također pitanja kao „kada ću ja dobiti nadogradnju…“ isto ne postavljate jer razmislite malo, da znamo mi bi objavili sada već spisak i datume kada kod obija nadogradnju. Nadamo se da razumijete i ovo pišemo iz iskustva sa prošlim nadogradnjama kada je haos nastajao radi takvih komentara i obične komentare nismo mogli pratiti više.

 

Uglavnom oficijelna nadogradnja na Windows 10 Mobile nam se opasno bliži i kada nadogradnja oficijelno počne mi ćemo učiniti sve u našoj moći da vas spremimo na sav proces, posljedice i pogodnosti koje vas očekuju. Na sve ćemo imati odgovor kroz članke.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar