4.11.15

Nove Windows 10 PC/Mobile buildove možemo možda već dobiti ove sedmice?!

Windows 10 telefon WN blured

Prošle sedmice smo dobili novi Windows 10 build za PC (10576) i Mobile (10581), a danas imamo već nove informacije o narednom buildu. Novi buildovi za PC i Mobile mogli bi biti pušteni već ove sedmice kako je Gabriel Aul javio danas na Twitteru na upit jednog Windows Insajdera.

 

snip_20151104002407

Naredni build za Mobile prema glasinama bi mogao biti 10586 i neće donositi nove funkcije ali zasigurno poliranje i završavanje razvoja i uklanjanja grešaka koje su još prisutne. Neki spominju tu više puta RTM kao (ready to manufacture) ali za softver se ne može reći RTM u tom smislu riječi ali se može reći da je ekvivalent RTM-u što znači da je spreman i bit će poslan mobilnim operaterima i drugim distributerima kako bi mogli testirati i vjerovatno koristiti za oficijelnu nadogradnju.

 

Mi još ne znamo da li je naredni build već „RTM“ ali moglo bi se očekivati sa preostalim vremenom koje je ostalo do oficijelne prodaje Lumia 950, 950XL i 550 vidimo da je u završnoj fazi.

 

Pored Mobile builda, Microsoft sprema i nadogradnju za PC build koja će također nositi dosta ispravki i poboljšanja. Novi buildovi ako budu dovoljno stabilni mogli bi doći i korisnicima koji su na sporijem načinu primanja nadogradnji jer Microsoft planira svako nekoliko izdati nadogradnju i ovo bi bila druga od oficijelnog puštanja Windows 10 za PC. Takve veće nadogradnje ili skupine svih buildova i novih dodataka se interno zovu i Threshold i ovo bi bilo onda Threshold 2 mada interni nazivi korisnicima ništa ne znače.

 

Dodatna glasina koju iznose WMPU i Windows Central jeste da će oko 12. novembra mobilni operateri dobiti i pustiti nadogradnje korisnicima?! Koji uređaji i kada će ko dobiti nije objavljeno kao i uvijek do sada ide po nepoznatoj putanji i High End uređaji nisu povlašteni po tome pitanju dobivanja novih nadogradnji.

 

Izvor: WMPU, Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar