12.11.15

Windows 10 novembarska nadogradnja stigla

Windows 10 setup novi 4
Microsoft je danas pustio novu nadogradnju za Windows 10 pod kodnim nazivom TH2 (Threshold 2) ili pod nazivom „jesenja nadogradnja“. Korisnici koji koriste Windows 10 oficijelnu verziju nalaze se trenutno na buildu 10240 koji je izašao prije par mjeseci i do sada smo bili svjedoci u Windows Insider programu da se napravilo dosta pomaka od tada do današnjeg builda 10586.*.
 
Korisnici koji ne koriste Windows Insider mogu od sada preuzeti nadogradnju preko postavki za računar > update & security > Windows Update. Nakon instalacije će se nalaziti na istom buildu kao Windows Insideri trenutno, a koji je veoma stabilan i pouzdan.
 
Najznačajnije što donosi nadogradnje jeste:
  • Brže podizanje sistema (boot) za otprilike 30% spram Windows 7.
  • Sa Cortanom možete sada pisati notese direktno na zaslonu bez OneNote aplikacije. Cortana će također prepoznati vaš broj telefona i umrežiti sa kontaktima na računaru kako bi vas obavijestila o propuštenim pozivima na telefonu. Uz ovu funkciju vezane su i nove aplikacije Poruke, Telefon i Skype Video koje preporučujemo korisnicima da isprobaju jer će im biti produžena ruka telefona direktno na PC-u.
  • Microsoft Edge poboljšanja stabilnosti i sigurnost uz novi pregled tabova koji omogućava prelazak mišem preko taba kako bi vidjeli šta je na web stranici. Microsoft Edge od sada sinkronizira favorite i stvari koje ste ostavili za čitanje kroz sve vaše uređaje na Windows 10.

Pored ovih promjena uočit ćete mnogo promjena u aplikacijama nakon što ih nadogradite u trgovini jer za neke aplikacije bilo potrebno da imate najnoviju verziju, a to sada imate. Ažurirajte aplikacije kao Mail, Kalendar, Fotografije, Groove, Xbox, Trgovinu, OneNote i mnoge druge i uvjerite se u bolje iskustvo nego na oficijelnoj verziji koju ste do sada koristili.
 

Za biznis korisnike

 
Microsoft je također spremio neke značajke za biznis korisnike kao i IT korisnike. Windows 10 već radi na preko 12 miliona biznis i IT Pro računara i kompatibilan je sa prošlošću ali uz to grleći budućnost.
 
Windows Update za Biznis daje kontrolu IT-u o nadogradnjama u njihovim organizacijama ali ipak uz potvrdu da su njihovi uređaji sigurni i aktualni uz smanjene troškove. Funkcije koje pružamo su postavljanje grupa uređaja sa stepenastom implementacijom i skaliranjem sa mrežnim optizmizacijama.
 
Windows trgovina za Biznis daje IT-u flexibilnost da pronađu, usvoje, upravljaju i distribuiraju aplikacije na Windows 10 uređaje. Podržane su obje vrste Windows Store aplikacije i biznis aplikacije. Organizacije mogu odabrati preferirani način distribucije jer imaju potpunu kontrolu nad svojim aplikacijama, distribucijom na privatnu trgovinu i spajanjem na rješenja za upravu.
 

Osigurajte svoju organizaciju

 
Svake sedmice čujemo o novostima kako su hakeri prolazili kroz sigurnosne sisteme organizacija i o posljedicama koje koštaju mnogo novca kompanije kojima je šteta načinjena. Windows 10 je tako dizajniran da će osigurati vašu organizaciju od napada i ojačati vaš biznis.
 
Pored ovih navedenih promjena nadogradnja donosi mnogo sitnih stvari koje nisu dokumentirane kao:
  • Noviji Start meni i novi desni klik na istom,
  • Unaprijeđeni tablet modus,
  • Novi kontekstualni meni kroz cijeli sistem,
  • Novosti oko Desktopa kao akcent boja na prozorima,
  • Multitasking poboljšanja kao Snap assist,
  • Poboljšane postavke koje polako ali sigurno zamjenjuju stari Control panel,
  • Podrška za više uređaja i bolji menedžment perifernih uređaja,
  • Poboljšane postavke personalizacije samog sistema,
  • Poboljšanja i pojednostavljen sistem postavljanja postavki za privatnost korisnika,
To su samo neke od novih funkcija i poboljšanja koje ćete primijetiti koristeći ovu nadogradnju. Uključite svoj računar i nadogradite na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10 u postavkama vašeg računara > Update & security > Windows Update.
 

Xbox One – Windows 10

 
new-xboxone-experince-nxoe-10586-nov12_large
Izvor fotografije: Pureinfotech
 
Usput – Ako ste korisnik Xbox One, od danas počinje nadogradnja vašeg sistema na Windows 10 i obradujte se uskoro novim aplikacijama koje će razvijači napraviti za vas. Dobrodošli u porodicu Windows 10 uređaja.
 
Hvala Petru na javljanju
 
Izvor: Windows Blog



























0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar