5.11.15

Microsoft pustio Windows 10 Insider Preview build 10586 [Dodatak]

Windows 10 setup novi 2 (2)

Microsoft je upravo pustio novi build Windows 10 za Insider Preview korisnike koji su na bržem načinu primanja nadogradnji i nosi verziju 10586. Za ovaj build kažu da veoma dobro radi za svakodnevnu upotrebu. Šta sve donosi novi build za PC napisat ćemo u narednom članku. Novi build za Windows 10 Mobile ne znamo još da li će izaći danas ali prema zadnjim informacijama koje imamo „ove sedmice“ još će biti pušten.

 

Dodatak

 

Microsoft je upravo pustio novi build za PC pod verzijom i u ovom članku vam prenosimo sve novosti koje isti donosi. Prema Microsoftu ovaj build izgleda odlično za svakodnevnu upotrebu i vjerujemo da polako spremaju sve ove novosti koje su nastale od oficijelne verzije Windows 10 koja je izašla prije 3 mjeseca pa do danas da spakiraju u novu nadogradnju za oficijelne korisnike naredne sedmice.

 

Novosti koje donosi ili ispravlja ovaj build:

  • Prethodno smo javili kako aplikacije koje reproduciraju muziku kao Groove ili druge se smanje tokom obavijesti u Action Centru na 75% glasnoće, ta greška je ispravljena.
  • Pritiskom na Power dugme n Surface Pro 3 ne bi trebalo gasiti potpuno uređaj kao što je bilo sa prethodnim buildom nego će biti spušten u modus „spavanja“.
  • Ispravljena greška gdje su Windows Insajderi vidjeli počesto command prompt pod nazivom „disksnapshot.exe“.
  • Windows bi trebao sada upamtiti vaš način otključavanja uređaja i ako koristiti PIN neće vas naredni put kada upalite računar pitati za drugu metodu od one postavljene od strane korisnika.
  • Ispravljena greška u Microsoft Edge gdje se pregled tabova prikazivao kao crni kvadrat bez sadržaja.
  • Manji uređaji kao Dell Venue 8 Pro neće više imati problema sa boot-om o kojima smo pisali u novostima prošlog builda.
  • Aplikacije i igre bi se trebali instalirati pouzdanije.

 

Poznate greške koje su i dalje ostale prisutne:

 

Nakon nadogradnje sa jednog Windows 10 Insider Preview builda na drugi Skype poruke i kontakti će nestati iz aplikacije „Poruke + Sykpe“. To možete ipak vratiti u normalu tako što će te otvoriti C:\Users\<USERNAME>\AppData\Local\Packages\Microsoft.Messaging_

8wekyb3d8bbwe\LocalCache u fajl exploreru i izbrisati „PrivateTransportId“. Nakon brisanja jednostavno otvorite Skype Video aplikaciju, odjavite i prijavite se opet.

 

Insider Hub možda će nestati na ovom buildu za određene korisnike. Možete ga ipak povratiti tako što otvorite postavke > system > Apps & features i odaberete „manage optional files“ tu odaberite „add a feature“ i selektirajte Insider Hub.

 

To su sve novosti pored onih ispod „haube“ koje će korisnici primijetiti ali za koje je teže objašnjenje i ne vrijedi spominjati ako korisnici ne mogu povezati mnogo s tim. Da li će te instalirati i ovaj novi Windows 10 Insider Previre build na vaš računar?!

 

Dodatak 2

 

Ovaj build je skoro pa 99% sigurno RTM koji će biti pušten svim oficijelnim korisnicima i to vjerovatno naredne sedmice nakon što Winodws Insajderi isprobaju. Nakon instalacije vidjet ćete da nema Insider Hub jer je to dio programa Windows Insider-a i nema pečata dolje desno koji označava da se radi o Windows Insider verziji. Više nego dosta kao dokaz jer je isto tako bilo pred oficijelno puštanje Windows 10 (sa buildom 10240).

 

Izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar