4.11.15

Vodafone Australija prednjači u testiranju Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile setup plavi

Vodafone Australija je primjer kako mobilni operateri trebaju da rade svoj posao. Neko vrijeme od kako smo pisali da Vodafone u Australiji testira već Windows 10 Mobile na Lumia 640 i 630 uređajima danas imamo vijest koja se lijepo čita – Vodafone Australija je završila svoj zadatak oko testiranja Windows 10 Mobile.

 

Šta to konkretno znači?! To znači da bi korisnici, pa možda i vi, uskoro mogli dobiti oficijelnu nadogradnju za Windows 10 Mobile. Kako smo napisali u članku od danas Microsoft planira da izda oko 12. novembra Windows 10 Mobile za određene mobilne operatere koji su završili svoj posao.

 

Ovo je jedina nadogradnja koju još mobilni operateri moraju da odobre jer znamo da Microsoft nakon nadogradnje na Windows 10 Mobile preuzima iz sigurnosnih razloga, a i iz razloga jer mobilni operateri spavaju umjesto da testiraju, puštanje novih nadogradnji u svoje ruke. Nadogradnje ćemo dobivati tako u što preciznijem roku kojeg Microsoft odredi. Nešto kao Windows Update na PC samo za telefone, jer se ipak kroz takve nadogradnje prenose važne sigurnosne zakrpe, a i dodatne funkcije koje će stizati vremenom nekad kasnije i mobilni operateri ne smiju odlučivati o tome kada je dosta njih neodgovornih prema Windows Phone bilo do sada.

 

Znači u prijevodu za neke od vas – naredne sedmice možete očekivati oficijelnu nadogradnju za Windows 10 Mobile. Ali nemojte se previše obradovati i nadati jer nadogradnja ne zavisi od Microsoft-a nego više od mobilnih operatera do kada će oni testirati i odobriti sve.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar