5.6.14

Windows Phone trgovina proširila svoje funkcije

WP trgovina 2

Windows Phone 8 u zadnje vrijeme je konstantno u razvoju, tako se i trgovina (u WP8.1) Windows Phone mijenja skoro pa iz dana u dan. Neki od vas su možda odma uočili, ali evo da objavimo i o tome članak.

 

Ako gledamo recenzije za aplikacije i ocjene, osim imena sada vidimo i javno koji uređaj koristi taj korisnik, ako koristi stariju verziju nego aktuelnu onda piše i broj verzije aplikacije tako da budući korisnici mogu vidjeti da je to starija verzija i mogu imati nade da je ta greška ili sugestija iz ocjene već ispravljena ili ugrađena.

 

wp_ss_20140605_0001

 

Korisnici mogu ocjenjivati ocjene drugih korisnika sa „korisno“ ili ne, i kada sortirate na telefonu ocjene neke aplikacije imate odabir po „korisnim“ ocjenama kao i po datumu, po lošim ili dobrim kritikama.

 

Windows Phone trgovina nije se samo na telefonima izmijenila nego i na web stranici www.windowsphone.com gdje možemo pogledate sve aplikacije za određenu državu, za Hrvatsku je windowsphone.com/hr-hr/store dok je za Srbiju windowsphone.com/sr-latn-cs/store. Nažalost BiH nema još uvijek svoju web stranicu za trgovinu. Dobio sam informaciju da rade konstantno na proširenju na druge države ali korisniku ne bude jasno kako manje države sa dosta manje stanovnistva imaju web trgovinu, a BiH ne.

 

Novost oko web trgovine koju smo htjeli podijeliti s vama jeste da na kraju ocjena neke aplikacije se nalazi sada i „slične aplikacije“ sekcija. Tako npr. ako pregledate aplikaciju kao vremenske prognoze naletit će te usput i na Prognozu. Ova sekcija pomaže dodatnoj vidljivosti aplikacija, što je najvažnije za nove aplikacije i one koje još nemaju mnogo ocjena u trgovini.

 

wp trgovina 3

 

Sve u svemu kroz zadnje dvije godine Windows Phone trgovina se promijenila iz korijena, naravno ka boljem.

2 komentara :

  1. Domagoj Biškup06 June, 2014

    Negdje sam pročito ili čuo, nisam više siguran, da Microsoft radi na tome da ujedini aplikacije wp i androida tako da korisnici wp bi dobili više aplikacija. Sada mene interesira je li je to samo bio lažan trač ili se ipak radi nešto po tom pitanju i ako da, da li tko zna što više o tome.

    ReplyDelete
  2. Ja sam istrazivao malo vise o tome i tu vijest nismo htjeli objaviti ovdje jer smo je smatrali samo idejom korisnika. To su poceli korisnici koji su prelazili sa Google servisa i zelili na WP da imaju Gmail oficijelnu app, i ostale koje imaju na Android, ali od toga nema nista. Nece Microsoft dozvoliti da njegovi razvijaci propadnu radi tih aplikacija.

    To je bilo povezano i sa Nokia x uredajem koji jeste da ima Android ali nije pravi Android kako ga poznajemo, nego je Nokijina verzija i tolikoizmijenjena da vise lici na WP nego Android. Istina da se moze hakirati i instalirati Android aplikacije na njega ali za obicne korisnike hakiranje nije nista s cime bi gubili zivce.

    ReplyDelete

Ostavite komentar