13.6.14

Facebook Messenger, Onefootball Brasil, Telegram i mreža+ nadogradnje

Store logo

Windows Phone 8 dolazi polako na pravi put, razvijaći su shvatili konačno WP ozbiljnim i imamo redovna ažuriranja aplikacija. Kao što vidite u naslovu danas (i jučer) imaju Facebook Messenger, Onefootball Brasil, Telegram i mreža+ (Nokia) nadogradnje. Ni jedna od njih nije imala uz nadogradnju izvještaj o promjenama tako da možemo samo nagađati šta bi mogle biti promjene. Vjerovatno se radi samo o ispravkama grešaka. Sve nadogradnje može te preuzeti ispod klikom na sliku ili skeniranjem QR koda.

 

Oni koji su imali problema sa IE11 na WP8.1 neka provjere nakon nadogradnje sistema jučer i nadogradnju mreža+ aplikacije. Moguće je da ispravlja grešku sa mrežnim operaterom.

 

 

 

Facebook Messenger

 

qr_facebook_messenger

 

Onefootball Brasil

 

QR code setup

 

Telegram

 

QR_Ngram

 

Mreža+ (Nokia aplikacija)

 

mreza  qr kod setup

7 komentara :

  1. Pozdrav, ja sad nemrem postavit poziv na cekanju od kad doslo azuriranje mreze+

    ReplyDelete
  2. Ja ne znam zasto su dirali Messenger koji je super radio..sad ne dobijam nijednu poruku ako nisam u aplikaciji. A vidim da kada udjem u battery saver ne mogu Messenger da stavim u pozadini da radi..nemam opciju. Brisao sam i opet instalirao i isti problem . Lumia 520

    ReplyDelete
  3. Nije do aplikacije sto ne dolaze notifikacije. Nisu oni amateri da tek tako zeznu app i notifikaciju njoj. Jednom su kod napisali za notifikacije i on stoji. Ako sada ne dolaze notifikacije to je samo do servera. a izgleda Messenger nije vise WP8.0 ni 8.1 app nego su prebacili na isti sistem kao Android i iOS to Javascript/HTML5 aplikacije (koje ako se dobro kodiraju bolje rade), koje kako saa i ja primjetio ne podrzavaju rad u pozadini kada je baterija u stednji. To nije bas najbolje rijesenje od njih ali ce donijeti brojna poboljsanja, vjerujem da pozive uskoro mozemo ocekivati, kao i ostale funkcije koje imaju ostali sistemi.

    ReplyDelete
  4. Hvala na odgovoru :) sve mi je jasno sad. :))

    ReplyDelete
  5. Meni i dalje ne rade notifikacije...imate li isti problem i vi? Nemoguce da server ne radi...samsung ativ s
    Pozz

    ReplyDelete
  6. Vrlo je moguce da ne rade serveri. Ako jedan dan rade notifikacije jedan ne, a izmedu nije bilo nikakve nadogradnje onda je do servera. To je 100% sigurno. Jer u mene rade notifikacije. Ponekada i ne dodu sve ali to je do servera.

    Serveri generalno su veliki problem, to se vidjelo i kod Whatsapp da je u zadnjih 3 mjeseca ima vise ispada po 2-3 dana nisu radili serveri. isto tako i Viber. Sada i Messenger. To nije nista neobicno kada se shvati kolika je kolicina poruka koja prolazi kroz servere trenutno. Plus Svjetsko je prvenstvo i vjerujem da se vise koristi Messenger nego bez SP.

    ReplyDelete
  7. Hvala :) nadam se da ce biti sve okej :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar