4.6.14

Novi detalji Lumia Cyan nadogradnji navodni datumi izlaska

18

Danas se javlja Evleaks nazad, do sada je često prognozirao datume tačno i imao press fotografije uređaja prije ostalih. Ovaj put mislimo također da mu se može vjerovati jer je obavio „povjerljivi“ dokument za Benelux regiju (Belgija, Holandija i Luxemburg trokut), i odnosi se za „otključane“ i ne brendirane telefone. Otključane mislimo na ROM koji imaju na sebi da nije brendiran od mobilnog operatera tj. da je CV (Country Variant).

 

Cyan_update schedule

 

Taj dokument koji je objavio pokazuje spisak sa uređajima kao što su Lumia 630 koji već imaju Lumia Cyan i datum se poklapa sa datumom izlaska uređaja. To su tamno plavi kvadrati koji simboliziraju datume završetka razvijanja Lumia Cyan softvera za određeni model. Vidimo također da će Lumia Cyan za Lumia 635 biti gotov u 23. sedmici ove godine, dvije sedmice poslije Nokia Lumia 930 (pred kraj juna).

 

Početkom jula vidimo da će za ostale modele iz serije biti Lumia Cyan spreman. Nokia Lumia 925, 1020 i 1050 kako izgleda će prvi dobiti nadogradnje, dok ostali otprilike 7 dana poslije. Kvadrate možemo i tumačiti kao rokove izlaska, jer nije moguće na cijeloj planeti pustiti za sve uređaje i oni bi bili kao rok od npr. Lumia 925 od 28.-32. sedmice dobiti će nadogradnju. Nadamo se naravno da je to ovaj raniji datum nego ovaj kasniji.

 

Ovo se ne slaže sa datumima iz prošlog članka o WP8.1 nadogradnji i sada nije sigurno da li će Lumia Cyan doći u paketu sa WP8.1 ili kako izgleda sedmicu do dvije poslije.

 

izvor: WPC, Evleaks

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar