22.6.14

Bežično punjenje u pantalonama

Wireless-charging-trousers-inpost1

 

Windows Phone 8 već duže vrijeme gura trend bežičnog punjenja predaja. Nokia Lumia 920 je prvi Windows Phone, a i među prvim komercijalnim pametnim telefonima koji imaju QI standard za bežično punjenje.

 

Wireless-charging-trousers-inpost

 

Bežično punjenje omogućava da bez kablova može te napuniti vaš Windows Phone 8. Jednostavno se spoji jedan manji uređaj na struju koji je aktivan i u sebi ima zavoje za induktivno punjenje, u telefonima koji podržavaju bežično punjenje također postoje zavoji i indukcija radi svoj zadatak i puni bateriju telefona.

 

Wireless-charging-trousers-inpost2

 

Sada se javlja dizajner iz Velike Britanije, Sauvage se zove, koji je napravio prve pantalone sa bežičnim punjenjem. U tim pantalonama ugrađen je nosivi Nokia DC-50 bežični punjač. Sa ovim pantalonama može te u jednom džepu bežično napuniti vas Nokia Lumia uređaj (WP8), usput. Sauvage ima kolekciju odječe koja se bavi baš tom tematikom, tehnologija-moda i moderni čovjek koja se zove "Modern Man".

 

BqWxlbQIUAATcBS

 

Ove pantalone se mogu uskoro i kupiti tako da ne ostaju samo "koncept" nego i upotrebljive u stvarnom životu. Pratite ovaj izum dalje na Twitter-u preko #wirelesscharging, kada ste već na Twitter-u pratite i WP Novosti tamo pod @wpnovosti.

 

izvor: Nokia

1 komentara :

  1. Haha, 'lone i cipelice su vrhunske! Mislim kada bi ih nabacio, da bi mi pozavideo i onaj zagrebacki Modnoi Macak! Hehe

    ReplyDelete

Ostavite komentar