16.9.15

Windows 10 Mobile build 1536 jezični podaci za tastature dostupni od sada za preuzimanje

Windows 10 Mobile setup blurred manji

Windows 10 Mobile kao što smo ranije pisali više puta donosi za našu regiju Hrvatski i Srpski jezik u obliku rječnika za Windows 10 Mobile. Rječnik služi da dok vi pišete ili brišete riječ prstom da sistem predloži narednu riječ na osnovu algoritma koji je veoma precizan i što se neki jezik više koristi sam rječnik postaje precizniji i sami ćete primijetiti kako nakon nekog vremena sugestije riječi postaju precizne kao da telefona zna šta želite napisati.

 

14.09. izašao je novi Windows 10 Mobile build, ali korisnici koji su uradili hard reset ili nadogradili sa WP8.1 nisu mogli preuzeti rječnik za hrvatski ili srpski jezik. Od danas su svi jezici dostupni i malo je potrajalo jer se svaki jezik mora „certificirati“ za svaki novi build.

 

Uz ovu vijest Gabriel Aul se oglasio i o tome da kod određenog broja korisnika nestala aplikacija za poruke nakon hard reseta. U našim komentarima se također oglasili korisnici koji su imali problema s nestajanjem aplikacije za poruke. Ipak u svemu ima dobroga i poruke su aplikacija na trgovini kao i skoro sve u Windows 10 i mogu se preuzeti preko ovog linka – Hvala Tolero za link.

 

Usput imamo skoro pa sigurne rezultate ankete od jučer koja pokazuje da smo bili u pravu sa izjavom da se glasnije čuju korisnici koji nisu zadovoljni jer ako se pogleda po komentarima na našoj stranici neko bi stekao dojam da Windows 10 Mobile nikako ne valja, ali na glasanju se pokazalo da samo 6 (3%) korisnika glasalo da je ovaj build „loš“, 105 korisnika (50%) da je srednji, i 101 korisnik (48%) da je veoma dobar. Po tome se vidi da je Microsoft ipak napredovao jer da smo pravili ovu anketu prije par mjeseci vjerujemo da bi broj nezadovoljnih bio i veći nego danas.

 

Anketu možete pregledati ovdje ili u našem članku ovdje.

 

Izvor: Twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar