14.9.15

Pozivnica za prezentaciju novih Windows 10 uređaja krije kod u sebi koji donosi novi Wallpapaper za Windows

windows_ninjacat_oct6_1920_1080

Microsoft je pozvao na prezentaciju novih Windows 10 uređaja 06. oktobra 2015. na kojem se jasno vidi binarni kod, kada taj prevedemo dobijemo url do ove webstranice na kojoj piše da ste uspješno otključali specijalnu fotografiju za prezentaciju sa Ninjacat maskotom koja je postala sinonim za Windows 10.

 

windows-10-binary-image

 

Ninja Cat je djelo jednog umjetnika koji nije imao mnogo veze sa Windows ali su fanovi počeli koristiti mačku montirajući joj Windows zastavu u šape. Uz to ilustracije su nastavile da se proširuju jednorogom ili dinosaurusom kojeg jaše Ninja Cat sa istom Windows zastavom u šapi. Sve to simbolizira trenutno stanje Windows korisnika i da Windows 10 dolazi kao spas nakon Windows 8.1 i da je sa Windows 10 borba za operativni sistem u malo boljem svijetlu.

 

Microsoft je već par puta ovak osakrivao kod na fotografijama, zadnji put kada su to uradili bilo je na prezentaciji Windows 10. Koristite hešteg #Windows10devices kako bi učestvovali na društvenim mrežama u konverzacijama prije i tokom prezentacije 06. oktobra koju ćemo mi pokušati da prenosimo za vas.

 

izvor: Reddit

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar