5.9.15

Acer Jade Primo na videozapisu

Acer-Jade-Primo-IFA-2015-Prise-en-main-ecran-et-contour-1024x575

IFA konferencija još je u toku, a na istoj je Acer predstavio svoj Flagship sa Windows 10 Mobile. Na prvim fotografijama nismo imali šansu vidjeti koliko je uređaj zaista lijep u ruci uživo. Blog HDBlog.it iz Italije je pregledao telefon i ispod na videozapisu ga možete vidjeti malo bolje.

 

 

Telefon ima kućište oblika sličnog kao HTC One M8 veoma elegantno i uz to je veoma tanak telefon, jedino nije još potvrđeno da li je zaista metal ili plastika i imitacija metalnog izgleda. U prošlom članku smo objavili kako će Microsoft umanjiti nadmoć Lumia telefona u Windows Phone ekosistemu kako bi drugi proizvođači uopšte imali hrabrosti i volje da proizvode nove telefona na Windows 10 Mobile.

 

Dominacija Nokia/Microsoft Lumia uređaja sa preko 96% zastupljenosti u WP ekosistemu pokazuje samo da trenutno sliku da se Lumia telefoni „jedini“ prodaju, za druge proizvođače to znači da bolje ne ulaze u utrku, međutim Microsoft to želi, oni ne žele da jedini prave Windows telefone isto kao što ne prave jedini Windows računare. Microsoft ima mnogo PC proizvođača sa Windows OS tu su samo najpoznatiji Sony, Dell, HP, Lenovo, Samsung i drugi koji ne proizvode samo PC nego i tablete sa Windows 8.1 ili od skora sa Windows 10.

 

Zbog toga Microsoft ne želi da se stvara slika da je Windows 10 Mobile automatski Lumia uređaj jer sa Lumia trenutno mnogo korisnika povezuje Nokiju ili Microsoft, a iznad vidimo šta je u stanju napraviti kompanija koja vidi da imaju šanse na Windows 10 Mobile ako se Microsoft malo povuče. I kao krajnji cilj prije će korisnici sa Androida preći na Windows 10 Mobile ako imaju isti ili sličan telefon svog omiljenog proizvođaća i na Windows 10 (Samsung, Xiaomi, Huawei, LG, HTC…).

 

Istraživanja sa Xiaomi su pokazala da bi preko 70% korisnika bili spremni zamijeniti operativni sistem na svom Androidu za Windows 10 Mobile, i kao što smo ranije pisali Microsofti Xiaomi za Kineskog tržište radi na Windows 10 Mobile ROMu za tu kompaniju, i to će biti samo prvi korak, ko zna možda uskoro i HTC-u, Samsungu i drugima bude ponuđeno isto tako.

 

Šta vi mislite o Acer Jade Primo, evo ispod još jednom specifikacije uređaja dokle su nama poznate:

  • Windows 10 Mobile
  • Snapdragon 808 hexa-core procesor
  • 21MP zadnja kamera Dual Led bljeskalica
  • 8MP prednja kamera
  • 5.5“ AMOLED zaslon 1080p
  • 3GB RAM
  • Podržava Continuum i dolazi sa bežičnom tastaturom, mišem i Dockom za spajanje na eksterni TV ili monitor.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar