11.9.15

Nema novog Windows 10 Mobile builda ove sedmice

Windows 10 Mobile setup plavi

Windows 10 Mobile je dostupan preko Windows Insider programa gdje imate uvid u raniju fazu softvera nego bilo koja druga kompanija što vam pruža. Šta vise, Microsoft je zajedno sa Insiderima napravio Windows 10 kojeg danas koristimo na PC, za telefone isto tako. Nakon dužeg vremena nismo vidjeli novi build za Windows 10 Mobile a razloge smo naveli nedavno u ovom članku.

 

Gabe aul windows 10 mobile

Nakon toga Gabriel Aul se oglasio na Twitteru i „obečao“ novi build za danas, počelu su jučer pripreme za puštanje novog builda ali su danas otkrili novu grešku radi koje ne mogu pustiti build ove sedmice za telefone. Greška koja je sada u pitanju je da nakon instalacije builda koji su htjeli pustiti nisu korisnici bili u mogućnosti da nadograde na noviji tako bi korisnici Windows Insidera bili primorani da fleširaju telefone na WP8.1 i opet instaliraju Windows 10 Mobile u budućnosti kako bi došli na noviji Windows 10 Mobile build.

 

To Microsoft ne želi i žele Windows Insiderima pružiti normalno iskustvo iako je izrada operativnog sistema još u toku i nije baš normalno okruženje u kojem se nalaze korisnici. Zbog činjenice da ispravljanje te greške bi trajalo koliko i obrada novog builda novijeg od 10536 kojeg su ovaj put obećali za početak naredne sedmice. Taj build se radio usporedo sa ovim koji su Windows Insideri trebali dobiti danas ali sada je još u prvoj grupi internog testiranja. Microsoft će raditi preko vikenda neprekidno da završe ovaj build i puste ga korisnicima.

 

Noviji build neće imati ni grešku sa trgovinom koju je imao build koji je trebao izaći danas. Tak oda ne morate čekati ove sedmice.

 

Gabe aul windows 10 mobile 2

Dodatno je Gabriel Aul (šef ekipe zadužene za Windows Insider program) oglasio putem Twittera kako bi razjasnio da se greške kao ova dešavaju u svakoj softverskoj kompaniji samo što iOS i Android ne nude ovakav uvid u stvaranje operativnog sistema i korisnici dobiju gotov proizvod kada je vrijeme i ne primijete patnje i rad iza istog. Windows 10 Mobile kao što dalje govori nema tačan datum izlaska, jedino se zna da će biti pušten ove godine oficijelno.

 

Izvor: Twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar