28.9.15

Microsoft Lumia 950XL se pojavila na novoj fotografiji?

Lumia950xl

Od kako je Microsoft preuzeo Nokijin odjel za uređaje očekuje se da prezentira nešto korisnicima za šta će reći da je vrijedan nasljednik dosadašnje Lumia serije.Tako se Microsoft našao u neozbiljnim kritikama korisnika kada su izašli prvi renderi Lumia 950XL jer nije ono što su korisnici očekivali. Ali zapravo da se pitamo šta je to Lumia dizajn?! Šta ste vi kao korisnici očekivali, nešto kao lumia 920? Ili ipak 925, ili 1020, možda 1520 ili 930? Pogledajmo sada sve ove high end (u svoje vrijeme) modele i svaki od njih izgleda drugačije. Osim što sada piše Microsoft naprijed umjesto Nokia.

 

CP71T2HWIAAqB8B

Onaj tko ne vidi da je ovo nasljedstvo Lumia dizajna je pravi fanatik i hejter jer Lumia 950 kao prvo tanja nego Lumia 1520 koji je najveći i najbolji Nokia Lumia pametni telefon do danas. Kao drugo tražili smo svi nešto nalik Surface taletu, a on je zaobljen slično kao 950XL. Dalje Lumia 950XL vodi Nokijino pionirstvo u tehnologijama dalj za jedan stepen je će Lumia 950XL imati Cotinuum te biometrijske načine otključavanja telefona kao i najbolje danas poznate procesore, leća za kameru o Zeiss te ostale komponente za koje nam zavide iPhone korisnici kao što je bežično punjenje, super osjetljivi zaslon koji možete koristiti noktima kao i rukavicama.

 

Da se vratimo na dizajn, smatramo da je ovo logična evolucija Lumia serije i kako god a smo mi zamišljali novu Lumiju sa metalnom obručem ili nekim zaslonima bez ivica koji su lošijeg kvalitetam, mi se ne priključujemo onima koji će ukopavati dizajnere telefona koje smo do sada voljeli, a to su isiti dizajneri koji su dizajnirali Lumia 920, 925, 928, 930, 1020, 1520 a svi su nagrađeni za dizajn inovacije.

 

„Zbog toga jedno pitanje zašto odmicati 100% od tog dizajna kojeg smo zavoljeli u zadnjim godinama?!“

 

Izvor: Twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar