20.9.15

Microsoft Band 2 fotografije procurile u javnost

Microsoft-Band-2a

Microsoft Band je fitnes narukvica koju je Microsoft napravio i koja se izgleda toliko dobro prodavala da Microsoft ima interesa da napravi nasljednika iste. Microsoft Band 2 kako su kružile glasine mogao bi biti predstavljen na istoj prezentaciji 6. oktobra na koju je pozvao Microsoft pod sloganom „imamo neke novosti koje želimo podijeliti s vama“ a podnaslov je „novi Windows 10 uređaji“.

 

Pod uređaji ubrajaju se već dobro poznate dvije Lumije 950 i 950XL, kao Surface Pro 4 o kojem ne znamo mnogo i sada Microsoft Band 2 kojeg vidimo na fotografijama koje su navodno autentične.

 

Microsoft Band (prvi) izgleda veoma slično, samo ova narukvica ima bolji dizajn i nije oštra na rubovima kao prvi model. Pored toga zaslon je zaobljen dok je na prvo modelu prav.

 

Microsoft Band 2 pored osnovnih funkcionalnosti posjeduje vjerovatno:

  • Optički monitor za mjerenje otkucaja srca
  • Akcelometar / žirometar
  • GPS
  • Mikrofon
  • Senzor za okolno osvjetljenje
  • Senzor za mjerenje galvanskih svojstava kože
  • UV senzor

 

Microsoft-Band-2.1

Microsoft Band pored fitnes dodatka za vas koristi se i kao sat, dodatak za telefon jer možete čitati sms, email i druge sadržaje kao i propuštene pozive ali i aktivirati Cortanu direktno sa narukvice. Sa novom verzijom može se sigurno očekivati dodatnih poboljšanja koje ćemo vidjeti vjerovatno 06.10.2015 na prezentaciji novih Windows 10 uređaja. Cijena još nije poznata ali vjerovatno je u rangu Microsoft Band, a to je oko 199$.

 

Dostupnost u Evropi je upitna jer i prvi model se pretežno prodavao u Americi i naknadno u V. Britaniji. Iako je i prvi model imao i metričke jedinice mjerenja daljine i vaših koraka pored milja nije se prodavao na našem pordučju.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar