17.9.15

Rezultati ankete koju smo izvršili o pitanju kakav je W10M build 10536

Windows-10-Mobile-Reviews01

Rezultati ankete su stigli nakon 24 satnog trajanja i pokazuju ono što smo i očekivali. Prije svega želimo se osvrnuti na korisnike koji nisu shvatili još smisao Windows 10 Mobile Insider verzije. Zamolili bi sve koji se oglašavaju kroz komentare da smanje esejske komentare jer to nikome ne pomaže i dalje smeta drugim korisnicima koji kroz aplikaciju čitaju komentare i duži komentari tako djeluju kao da ne maju kraja. Za takve stvari imamo forum.

 

Drugo što želimo još jednom istači da je Windows Insider na PC i telefonima testiranje operativnog sistem na dobrovoljnoj bazi radi usavršavanja oficijelne verzije operativnog sistema. Vi ako ste se prijavili na Windows Insider nemojte očekivati da će bilo šta garantovano raditi jer za to nije napravljen Insider program. Bolje rečeno Insider sistem je da Microsoft uvidi greške kroz korištenje i telemetrijske podatke koje skuplja dok vi koristite vaš telefon ili PC na Windows 10 Insider Preview kako bi ispeglali sve moguće greške. Taj proces se zove čišćenje i zadnji je postupak nakon kreiranja funkcija i nekog pravca u kojem sve treba da ide.

 

Mi se trenutno nalazimo na tom postupku gdje se generalno čisti kod i usavršava i kao u svakoj drugoj kompaniji (samo što nemate uvida u to kao što pruža Microsoft) imaju ovakve iste greške i frustracije. Jedina razlika je kod ostalih kompanija takve rane verzije testiraju inženjeri kompanije, a kod Windows 10 dobrovoljci kao mi i vi pored inženjera.

 

Zbog toga udostojite se bilo kakvih komentara kao da je neko nekome dužan ili nešto slično ili pogrdne komentare bilo kojoj softverskoj kompaniji, ipak oni znaju šta rade.

 

anketa za build 10536

Rezultati ankete na pitanje „Kako vam se dopada Windows 10 Mobile build 10536“ pokazuju baš to što smo i očekivali, glasalo je 226 ljudi i svako je imao pravo na jedan glas, ne više (radi manipulacije). Od toga 3% je reklo da je build loš, 46% da je veoma dobar i 51% da je srednji.

 

Pred vama je rezultat da ipak ima više zadovoljnih nego nezadovoljnih, ipak se oni ne oglašavaju i zbog toga mi želimo umanjiti loše komentare jer se stvara percepcija da na Windows 10 Mobile ništa ne valja. Ne da zabranimo loše komentare nego da korisnici shvate da ako ima nešto da se kaže ili da popravi prvi stepen je u Windows Feedback aplikaciji na Windows 10. Ja sam lično dao 44 prijedloga za Mobile verziju Windows 10 i skupio samo na 4 od tih 44 prijedloga preko 450 glasova što znači da sistem funkcionira i da je velika mogućnost da će Microsoft uzeti to u razmatranje jer su i drugi glasali za.

 

Na drugi način, oglašavanje putem naših komentara, na Twitteru ili bilo kako drugačije sigurno neće skrenuti pažnju Microsoftu na bilo kakav problem ili sugestiju. I za kraj, samo smireno isto ovako turbulentno je bilo da će WP8.1 biti promašaj jer nije funkcionalan i Microsoft ga ispeglao na danas jedan od najstabilnijih OS na svijetu gdje nisu korisnici prinuđeni da rade reset kako bi neka aplikacija radila, gdje ne nestaje tastatura kao čarobnom rukom ili se ruši kamera tokom fotografiranja svaki drugi pokušaj kao što imaju drugi sistemi pa korisnici se ne žale punim glasom.

 

Mi ne kažemo da je trenutno savršen Windows 10 Mobile, daleko od toga, ali isto tako znamo da je to normalno i da se mora proći kroz to inače bi svaka softverska kompanija izdavala novi OS mjesečno da je ga tako jednostavno napraviti.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar