18.9.15

Outlook email i kalendar dobili veliku nadogradnju

Lumia 930 Mockup

Outlook email i kalendar su slijedeći dokaz kako Windows 10 feedback dobro radi. Korisnici su imali želje koje su napisali i za koje su glasali mnogi, jedna od tih želja za Outlook je bila da aplikacija postane crna i bude u skladu sa sistemom. Microsoft je sada ispunio i tu želju i Outlook email i kalendar su dobili opciju za crnu, bijelu ili da sistem sam odlučuje o temi.

 

Outlook email

 

Outlook email i kalendar postavke screenshot

Outlook email za Windows 10 PC i Mobile i donosi nekoliko novosti:

  • Aplikacije Email nije više spojena sa Kalendarom jer nema linka do kalendara i obrnuto do emaila kao što je bilo do sada.
  • Nove postavke za digitalni potpis S/MIME enkripciju i mogućnost preuzimanja eksternih fotografija i stilova pisanja.
  • Postavke i najvažnije prečice su sada na dnu u meniju umjesto na hamburgeru.
  • Računi su bolje složeni pod hamburger menijem i vidimo broj novih emaila na svakom pojedinačno bez da se otvara svaki račun.
  • Ikone za odgovor, brisanje, prosljeđivanje emaila su sada promijenjeni i postavljeni izgleda prema kritikama korisnika.

 

Desktop Outlook email

Ove iste ispravke i poboljšanja vidimo i na Desktop verziji aplikacije jer je ona univerzalna i automatski je nadogradnja dostupna i na PCu. Na PC verziji samo ima više mogućnosti postavljanja pozadinske fotografije u aplikaciji koja se širi i do glavnom menija na lijevoj strani gdje je dodan blur efekt kako bi se ikone dobro vidjele bez obzira na pozadinsku fotografiju.

 

Nakon ove nadogradnje Outlook email je veoma blizu po dizajnu WP8.1 verziji ali u nekim tačkama je i bolja. Jedino što nedostaje i ima mnogo glasova na Windows Feeback jeste jedan inbox za sve račune kao što je to moguće na WP8.1 izvesti. Ne sumnjamo i to da će ugraditi vremenom kada dođe na red taj zadatak.

 

Pogledajte video sa Windows Central ispod kako se ponaša Outlook email u akciji.

 

 

Outlook Kalendar

 

outlook kalendar mobile

 

Outlook Kalendar je također dobio istu nadogradnju koja omogućava crnu temu pored bijele. Pored toga ova verzija kalendara omogućava izbor između alternativnih kalendara kao gregorijanski, hijri, umm al-qura, hebrejski mjesečni kalendar i saka-era. I kao zadnja funkcija nova koju smo uočili, korisnici sada mogu oficijelne praznike svoje države postaviti u kalendar (za to je potrebno na outlook.com postaviti to u vlastiti račun).

 

Sve u svemu dobra nadogradnja i uz koju su došle i ispravke grešaka. Ako još nešto primjetite javite nam u komentarima.

 

Preuzmite nadogradnju za Outlook email i kalendar ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar