4.9.15

Razvijači od sada mogu javno odgovoriti na vašu recenziju u trgovini

Windows Dev Centar

Windows Phone razvijači kao i Windows razvijači već neko vrijeme imaju funkcije poput odgovaranja na ocjene korisnika što je značajno doprinijelo boljim ocjenama u trgovini jer će se razvijači vrlo vjerovatno javiti kod vas ako ostavite bez razloga lošu ocjenu za dobru aplikaciju.

 

 

Dev center objava

Ti odgovori koji su vama uputili razvijači do sada su bili privatni i samo su korisnici koji su ostavili dotičnu ocjenu i vidjeli emailom odgovor razvijača. Prilikom spajanja Windows Phone i Windows trgovine i samim tim Dev Centar je spojen u jedan i razvijači su dobili nove funkcije kao što je „objavi odgovor javno“ to znači da će se odgovor razvijača vidjeti u ocjenama aplikacije ako on klikne na kvadrat i označi tu funkciju prilikom odgovora korisniku.

 

To će prvobitno smanjiti broj spam i loših ocjena koje ostavljaju korisnici jer će sada drugi korisnici vidjeti da razvijač ima odgovor na to koji pobija ostavljenu lošu ocjenu. A drugo stvorit će se kultura i bolji odnos između korisnika i razvijača koji je veoma bitan za uspješnu aplikaciju.

 

Mi sami smo imali više puta loše ocjene na našu/e aplikaciju/e i javljanje korisnicima je većinom doprinijelo boljoj ocjeni jer je očigledno postojao nesporazum i zbog toga ostavljena negativna ocjena. Više puta se tako zna korisnik ispustiti na ocjeni aplikacije misleći da ga se pita za mišljenje o operativnom sistemu, a to razvijač sada može suzbiti djelimično.

 

Za kraj želimo se zahvaliti svima koji su ocijenili našu aplikaciju od početka postojanja do danas i učinili je da bude među prvim aplikacijama u trgovinama Balkana. Pored toga savjetujemo da budete ljubazni jer će i razvijači biti ljubazni prema vama, negativne ocjene sigurno neće ubrzati, poboljšati rad razvijača.

 

Izvor: Dev Centar

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar