14.9.15

Novosti oko Windows 10 Insider preview

Windows 10 Mobile setup blurred manji

Danas imamo nekoliko novosti vezane za Windows 10 Insider preview program za PC i telefone. Znamo da vas zanima kada će novi build za telefone i sada imamo prvu vijesti o tome. Gabriel Aul je danas na Twitteru javio kako su plasirali build 10536.1004 za Windows 10 Mobile u finalno testiranje jučer u 4 sata. Podaci koje su dobili od testiranja izgledaju dobro i ako sve prođe ok, novi Windows 10 Mobile build će izaći sutra ujutro za korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji po Redmond (sjedište Microsofta) vremenu, kod nas je to poslijepodne oko 17-19h.

 

Novi build nosi nekoliko važnih ispravi stabilnosti i ispravke grešaka jer se bliži polako vrijeme za RTM fazu Windows 10 Mobile operativnog sistema.

 

Windows 10 setup novi

 

Windows 10 za PC također ima novost, a to je da uskoro možemo očekivati novi build. Novi build 10537 je već procurio na netu i po izjavama korisnika koji su ga probali donosi mnoštvo ispravki, nove i usklađene ikone kroz cijeli sistem, nove animacije otvaranja i zatvaranja Windows aplikacija. Mi ne savjetujemo preuzimanje ovakvih neoficijelnih nadogradnji dok ih Microsoft sam ne pusti jer mogu biti modificirane i zloupotrebljene protiv korisnika. – Izvor: Neowin.

 

Kada će novi build stići korisnicima oficijene verzije Windows 10 koji se trenutno nalaze na build 10240 još nije poznato ali se očekuje sakupljanje svih važnih nadogradnji koje Windows Insideri dobivaju sada i isporuka tih ispravki i poboljšanja u vidu “dodatka” kao što je to .1 na Windows 8.1 nekad krajem ove godine.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar