14.9.15

Microsoft najavio prezentaciju Windows 10 uređaja za 6. oktobar

windows-10-devices-invite

Microsoft je najavio sada oficijelno datum za prezentaciju novih Windows 10 uređaja koja će se održati u New Yorku 6. oktobra 2015. Slogan kampanje glasi „Mi imamo zanimljive novosti da podijelimo s vama oko Windows 10 uređaja“. Na toj prezentaciji naravno svi očekujemo naredna dva flaghip od Microsofta, a to su Lumia 950 i 950XL. Pored ova dva nova telefona na pozivnici za presu piše ipak „Windows 10 uređaji“ i mi mislimo da se odnosi na više nego samo na telefone. Glasine kruže kako će Microsoft predstaviti tu svoj novi Surface Pro 4.

 

city-talkman

Surface Pro je tablet koji ima specifikacije i karakteristike kao stolno računalo ili high end laptop. Surface Pro je dobitna kombinacija za Microsoft jer se prodaje dobro i unosi velike svote novca u kompaniju.

 

Surface Pro 3

Ako ste pratili IT vijesti vidjeli ste možda da je Apple predstavio svoj iPad Pro i već po imenu dosta ljudi se složilo s tim da je Apple ciljano radi uspjeha Surface-a ubacio i Pro u naziv svog iPada mada on sa Pro nema mnogo veze jer ne pokreće puni operativni MAX OSX već slabiju varijantu koja je na telefonima i zove se iOS, dok će Surface Pro 4 pokretati punokrvni Windows 10.

 

Pored toga Apple je pokupio mnogo kritike jer je pokupio i ideju od Nokije i Microsofta jer su ubacili uz uređaj i tastaturu koja se preklapa preko zaslona uređaja, te olovku isto kao što Surface Pro ima i s tim su odmakli od ideje Steve Jobsa koji je u svoje vrijeme govorio kako će zasloni na dodir zamijeniti tastature i olovke kako ih „danas“ koristimo i indirektno su priznali kako je Surface uspjeh.

 

Po specifikacijama Surface Pro 4 još nije procurila ni jedna vijest ali očekujemo kao i do sada od Pro verzije Surface-a da to bude radna mašina koja može zamijeniti vaš računar potpuno.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar