11.9.15

Microsoft Lumia 950 i 950XL će biti prezentirani 10.10. ?!

city-talkman

Microsoft još ništa nije javno progovorio o dva nova top modela koja očekujemo za Windows 10 Mobile. Do sada se niko nije oglasio povodom nekog zvaničnog datuma za prezentaciju samih uređaja ali kruže glasine koje je čak započeo poznati evleaks svojim gostovanjem na WMPU blogu, a glasinu koju prenosi ovaj put je da će datuma 10.10. biti prezentirane Microsoft Lumije 950 i 950XL.

 

Postoje korisnici koji se ipak brinu da li Microsoft može završiti Windows 10 Mobile, ali miješaju tu prezentaciju i proizvodnju i distribuciju. Uređaji iako budu predstavljeni 10.10. od tada vjerujemo da će proći još dvije do tri sedmice kako bi uređaji dobili svoj softver i onda tek krenuli u prodaju. To se poklapa sa ranijim glasinama da će biti u prodaji krajem oktobra – početkom novembra.

 

Bili smo i ranije svjedoci da operativni sistem kratko prije zvanične objave nije bio gotov, kao što je Windows 10 build bio prije builda 10240 ali je Microsoft pokazao zašto su jedna od vodeći softverskih kompanija ove planete jer su do 29.07. napravili i objavili „RTM“ koji je danas poznat kao Windows 10 svim korisnicima koji su na oficijelnoj nadogradnji.

 

izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar