4.9.15

Oficijelna Twitter aplikacija i 6tag aplikacija imaju nadogradnje

Twitter setup novi

Oficijelna Twitter aplikacija za Windows 10 nedavno je dobila potpuno novu aplikaciju koja je za početak ok ali uvijek naravno može bolje. Twitter za Windows Phone već duže vrijeme postoji i danas ima nadogradnju koja nema izvještaja o promjenama ali smo se bacili na to da prepoznamo šta je novo.

 

Prvo primijetimo novi početni zaslon aplikacije, umjesto # heštega na vrhu pore obavijesti i kučice vidimo da su stigle poruke, one su na Android i iOS verziji Twittera također tu. Pored toga nismo 100% provjerili ali mislimo da radi GIF prikaz unutar Twitter aplikacije od sada. Do sada je prikazivana bila statička fotografija umjesto GIF. Ako primijetite druge promjene slobodno javite u komentarima ispod.

 

Preuzmite Twitter verziju 3.2.2.0 za WP ovdje.

 

QR Twitter_0

 

6tag

 

6tag novi setup

6tag je zamjenska aplikacija za Instagram koja se ponaša kao oficijelna. Instagram je nedavno predstavio nove Direkt poruke u aplikaciji koje mogu korisnici Android i iOS verzija koristiti ali WP korisnici ništa od tih promjena nisu još vidjeli i ne vjerujemo da će uskoro i vidjeti radi ignorancije Instagram ekipa prema Windows ekosistemu. Bez obzira na to mi imamo Rudy Huyn koji je razvijač 6tag aplikacije i koji ne čeka nego direktno ugradi sve nove funkcije koje predstavi Instagram.

 

Razvijač je tako danas izdao novu nadogradnju za 6tag u kojoj ima prvi pokušaj novih Instagram Direkt poruka u kojima možete direktno odgovarati porukom/fotografijom ili zvukom onome kome ste već poslali „direkt“ poruku. Dodatno napominje razvijač da nije jednostavno kada radi sam da napravi u rekordnom vremenu funkciju na kojoj je Instagram duže vrijeme radio.

 

Vjerujemo da ćemo vidjeti još par nadogradnji 6tag aplikacije kako bi ova nova funkcija postala potpuno korisna.

 

Preuzmite 6tag aplikaciju ovdje.

 

QR%206Tag

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar