30.9.15

Outlook email i kalendar, trgovina, Microsoft fotografije i Windows kamera imaju nadogradnju

nova trgovina

Microsoft je danas opet pustio niz nadogradnji za svoje aplikacije kao email i kalendar, trgovinu, Microsoft fotografije i Windows Kamera. Izvještaj kod svih aplikacija nedostaje jer se vjerovatno radi o sitnim ispravkama koje razvijači ne mogu objasniti korisnicima ili ne bi imali smisla objašnjavati tehničke detalje.

 

nova trgovina prikaz aplikacije

Jedino što primijetimo jesu vizualne promijene u trgovini. Naime trgovina sada ima boju na stranici aplikacije koju je preuzela od glavne boje ikone same aplikacije. Ta promjena je dobrodošla jer je dosadašnja trgovina bila veoma monotona. Ova promjena je vidljiva također na PC verziji jer je trgovina univerzalna aplikacija.

 

Prilikom nadogradnje trgovine direktno u trgovini gdje su inače sve nadogradnje ugasit će se ista, ali to nije greška jer se ona mora zatvoriti kako bi ažurirala određene podatke. Pored ovih promjena vidimo i u postavkama novu stavku da trgovina traži prijavu ili ne prilikom kupovine aplikacija kako ne bi dolazilo do kupovine od stranih lica ili djece.

 

Promjene u ostalim aplikacija nisu vidljive i vjerovatno samo o ispravkama i drugim manjim poboljšanjima.

 

Preuzmite Outlook email i kalendar ovdje.

 

Preuzmite Microsoft fotografije ovdje.

 

Preuzmite Windows Kameru ovdje.

 

Kako bi ažurirali ove aplikacije automatski sve odjednom možete i otvoriti vlastitu trgovinu, zatim glavni meni (hamburger ili ikona vašeg profila) > Downloads & updates > check for updates. Tu će se pojaviti sve nadogradnje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar