11.9.15

Alcatel Windows 10 Mobile još ove godine?!

alcatel

Alcatel kao što neki od vas znaju proizvode niskobudžetne pametne telefone i imali su par Windows Phone 8 do sada, među njima je bitniji bio prvi Windows Phone sa 64bit procesorom Alcatel POP 2 o kojem smo i mi pisali tačno prije jednu godinu. Nakon tog uređaja nismo više čuli o Alcatel ali sada imamo glasinu da će se vratiti još ove godine na Windows (Phone) tj. sa novim Windows 10 Mobile uređajem.

 

Naziv uređaja po tim glasinama je Alcatel OneTouch Fierce XL i po specifikacijama spada u srednju ili višu klasu Windows Mobile uređaja. Navodno bi trebao imati 2GB RAM, 16Gb interne memorije, LTE, 720p zaslon i Snapdragon 210 procesor koji je inače svojstven nižoj klasi uređaja.

 

Pored Alcatel nedavno smo prenosili vijest koliko je windows (za telefone) ekosistem proširen i koliko zaista ima proizvođača jer mi nismo pokrivali sve njih iz više razloga, prvi je nedostupnost na našim tržištima, a drugi razlog nezainteresiranost same kompanije za distribuciju i reklamu uređaja. Vidjet ćemo znači još ove godine kako i šta će Alcatel ponuditi, jedno je sigurno, mnogo novca taj uređaj neće koštati.

 

Izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar