18.9.15

Kineski proizvođač Elephone ponudio Windows 10 Mobile uređaj

elephone_vowney-600x412Već neko vrijeme se šuška o Elephone Vowney uređaju kojeg je kineski proizvođač mobilnih uređaja predstavio još u 4. mjesecu ove godine u Hong Kongu. Iako je uređaj bio prezentiran detaljnije specifikacije ipak nisu bile potpuno poznate. Kako se bliži dolazak uređaja na tržište tako se pojavljuju nove informacije pa se otkrilo da Elephone namjerava svojim korisnicima ponuditi novi flagship uređaj, obećavajućih specifikacija i prihvatljive cijene, koji će u dual-boot pokretati Windows 10 Mobile i Android 5.0 Lollipop OS.

Elephone Vowney posjeduje 5.5“ QHD zaslon rezolucije 2560x1440 pixela što mu daje gustoću od 535ppi. Pokreće ga MediaTek MT6795 octa-core procesor radnog takta 2.2GHz koji će na raspolaganju imati 3GB RAM memorije te 64GB interne memorije proširive putem microSD kartice. Osim toga, ovaj uređaj će imati stražnju kameru rezolucije 20.7MP s autofokusom i podrškom za snimanje videa u 4k rezoluciji, prednju kameru rezolucije 8MP te skener za otisak prsta. Sve to će biti napajano baterijom kapaciteta 4200mAh.

Na papiru je uređaj strašan, a cijena je još zanimljivija. Naime cijena ovog uređaja je 300$, a u prodaju kreće od 30.9.2015. u Kini. Nije poznato hoće li i kada će biti dostupan u Europi ali pozitivna vijest je to što tvrtka planira proširiti poslovanje van granica Kine.

Dobro je vidjeti da raste interes drugih proizvođača za Microsoftov Windows 10 Mobile OS. Osim što je reklama za sami sustav, vjerujemo da će i Microsoftu dati dodatnu motivaciju za poboljšanje sustava i ponudu još boljih uređaja.

izvor: betanews

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar