2.9.15

Acer predstavio tri nova uređaja na današnjem IFA kongresu

acer-windows-10-phones-front

IFA kongres danas je zvanično otvoren i proizvođači mobilnih uređaja su zauzeli bine na kojima će prezentirati svoje nove uređaje javnosti. Acer je tako predstavio tri nova uređaja, dva od njih su low end ili mid range dok je jedan kako sve izgleda High End (konačno).

 

Acer se nedavno nije proslavio sa predstavljanjem M220 sa Windows Phone 8.1 jer su specifikacije, a i sve oko uređaja bile prije za 2012. godinu umjesto 2015. Danas su predstavili dva nova uređaja u nižem segmentu koji trebaju zamijeniti M220, a to su M320 i M330. Pogledajmo specifikacije ispod.





 

acer-windows-10-phones-specs

 

 

 

Kao što vidimo oba uređaja su 4.5“ zasloni, niže rezolucije, ali ipak imaju Quad-core prosecore sa 1GB RAM, to vidimo u zadnje vrijeme kao standard za uređaje na Windows Phone. Oba uređaja imaju istu težinu, istu bateriju, istu količinu interne memorije. Jedino što M330 ima prednost spram M320 je prednja kamera od 5MP i po pisanju Acera „bolji“ zaslon.

acer-windows-10-mobile-back

Oba uređaja ne izgledaju kao flagship i nisu namijenjena za to, spadaju u kategoriju uređaja ispod 150€ i prodavat će se čak za 129€ u EMEA regiji u koju spada i Evropa.

 

Sada malo zanimljvije vijesti od Acera!

 

Acer Windows 10 Mobile

Acer je dodatno predstavio Acer Jade Primo koji je po svemu sudeći High End uređaj sa Snapdragon 808 procesorom koji će pokretati Windows 10 Mobile i imati funkcije kao Continuum koja može pretvoriti vaš telefon u mini računalo sa bežičnom tastaturom, mišem i Dockom za spajanje na Contiuum koje će Acer u paketu sa telefonom prodavati. Pored ove sjajne novosti Acer Jade Primo ima i 21MP zadnju kameru sa dual LED bljeskalicom, 8 MP prednju kameru i AMOLED zaslonom od 5.5“.

 

Screenshot-20

Iznad na fotografiji vidimo Dock koji će Acer gratis dijeliti uz ovaj uređaj koji omogućava Continuum funkciju, a na monitoru vidimo operativni sistem koji pokreće telefon, a ne neki zasebni PC.

 

Više detalja će biti objavljeno uskoro i mi ćemo dopuniti ovaj članak. Za one koji još nisu vidjeli novu funkciju Windows 10 Mobile zvanu Continuum mogu pogledati videozapis ispod.

 

Pogledajmo i videozapis koji je objavio WMPU sa IFa konferencije o predstavljanju Acer Jade Primo ispod. Na videozapisu vidimo i demonstraciju Continuum funkcije.

 

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar