20.11.14

Nadogradnja za Xbox Video i Facebook Messenger aplikaciju

IMG_2330Xbox Video i Facebook Messenger aplikacija za Windows Phone 8.1 uređaje su nadograđene na noviju verziju.

 

Facebook Messenger aplikacija je nedavno nadograđena sa nekim novim funkcijama, ovaj put je u verziji 9.0.1.0 dobila ispravke grešaka i općenita poboljšanja u radu dok je Xbox Video aplikacija nadograđena na verziju 2.6.0429.0 te je također dobila ispravke grešaka koje su se pojavile nakon zadnje nadogradnje. Podsjećamo, Xbox Video aplikacija je kod nekih korisnika imala probleme sa rušenjem i sporim učitavanjem sadržaja.

 

Ako već niste, nadogradnje za ove dvije aplikacije možete preuzeti klikom na slike ispod ili skeniranjem QR kodova.

 

Xbox Video

 

QR_xbox_video_1[4]

 

Facebook Messenger

 

qr_facebook_messenger

8 komentara :

  1. Svaki novi update je welcome. I vidim novi logo wp novosti :) cool. Hoce li biti promjene imena bez phone?

    ReplyDelete
  2. Za sada ne, ali sve zavisi od tokova novosti u buducnosti. Kako se tehnologija razvija, a trenutno ide u pravcu "jedan Windows" onda ovo Phone postaje suvisno, ali sve cemo vidjeti naredne godine. A ovaj logo na slici je malo stariji logotip, uklonili smo ga radi visetrukih problema na trgovini sa aplikacijom. Prilikom skoro svake nadogradnje imali smo prituzbe da previse lici na Windows logo i da ga moramo izmijeniti. Ok nakon nekog vremena te prituzbe su stale ali ako posaljemo aplikaciju na certifikaciju kod njih i cekamo 5 dana (kao sto je prije bilo) i dobijemo na kraju "eto logo vas krsi autosrka prava bla bla" i onda traje opet 5 dana da prode certifikaciju.

    Sada je to sve mnogo brze i traje 3-4 sata ali ipak logotip je sada ovaj drugi koji je na aplikaciji i na stranici i koji usput simbolizira sve drzave okolne koje su se spojile oko jedne teme - Windows Phone, kvadrat u sredini. :)

    ReplyDelete
  3. Sve je to lijepo sa tim nadogradnjama za Videozapis, ali nikako da stave onaj najvažniji, a to je da u titlovima očitava ć, č, đ, ž slova. Je li to toliko teško i je li previše tražimo!?

    ReplyDelete
  4. Zar nine ugradeno u jednoj od prijasnih nadogradnji? Mislim da je neko cak komentirao i pokazao da ima i podrska za ta slova...

    ReplyDelete
  5. Ma daj, Dino.Sada više podseća na Svastiku, nego na Win logo.:(((

    ReplyDelete
  6. Ne, i dalje ne očitava ta slova. Valjda će do 2020. napraviti kako spada ovu aplikaciju

    ReplyDelete
  7. Da li ce doci novi update za messenger da mozemo pozvati preko njega kao na viber i whatsapp.? Hvala

    ReplyDelete
  8. U zadnje vrijeme messenger mi stvara probleme. Sporo ulazi u aplikaciju, sporo otvara poruke, nekad ne ocitava online kontakte... Mislio sam da ce ovaj update rijesiti taj problem ali nije, ostalo je sve isto.

    ReplyDelete

Ostavite komentar