21.11.14

Microsoft objavio zanimljive podatke o Windows Phone sustavu

microsoft_thumbNa konferenciji za medije koja se ovih dana održala u Njemačkoj, Microsoft je objavio zanimljive podatke o Lumia uređajima i općenito o Windows Phone sustavu. Microsoft se pohvalio brojkama od 560.000 razvijača, 320.000 aplikacija u trgovini i 50 milijuna aktiviranih Lumia uređaja.

 

Brojka od 560,000 razvijača kojom se Microsoft pohvalio je kao što i sami znate pomalo diskutabilna jer ne znamo jesu li tu ubrojeni i korisnici koji su se prijavili kao razvijači samo da bi mogli koristiti Preview for Developers program. Isto tako Microsoft je objavio da se u Windows Phone trgovini nalazi 320.000 aplikacija, a u kolovozu (augustu) je bilo 300.000 aplikacija u trgovini što predstavlja rast od 20.000 aplikacija u samo nekoliko mjeseci. Zanimljiv je i podatak da se u Windows i Windows Phone trgovini ukupno nalazi oko 560.000 aplikacija.

 

Microsoft je također objavio da je od početka prodaje aktivirano 50 milijuna Lumia uređaja iz čega se može zaključiti da se u prosjeku prodavalo oko 4.2 milijuna uređaja po kvartalu ali potrebno je istaknuti kako je u trećem kvartalu 2014. godine prodano preko 9 milijuna Lumia uređaja.

 

Bilo bi još dobro da je objavljeno koliko je od tih uređaja u aktivnoj upotrebi ali na žalost taj podatak nije poznat. Možda ove brojke ne zvuče impresivno kao kod iOS-a ili Android OS-a koji imaju puno veće brojke ali svakako može pomoći da stvorite jasniju sliku o tome koliko napreduje Windows Phone kao sustav.

 

izvor: WMP, NokiaMob

10 komentara :

  1. Samo napred ziv mi bio. Steta sto su im tableti skupi ispod 300e nista.

    ReplyDelete
  2. Ma napreduje kurac..zaostaju od pocetka i nece nikad ni biti ko ios ili android...wp za razgovore i samo to a ostale stvari su 3 koraka iza

    ReplyDelete
  3. Da, to jeste steta, ali za kvalitet se uvijek i placalo vise. Pored toga Windows je Windows iako je RT postoji velika vjerovatnoca da ce dobiti besplatno i Windows 10 i zato je i skup.

    ReplyDelete
  4. Ovakve komentare sa ovim izrazima mi ne prihvatamo na stranici! pripazite malo sa rijecnikom jer ovdje citaju ljudi od 13-80 godina i nije primjerno. lijep pozdrav

    ReplyDelete
  5. Sistem je prema mom iskustvu odličan i veoma stabilan. Napreduju, ali veoma sporo. I trebaju da imaju više ažuriranja. Tačnije da budu ažurniji i da se posvete malo više korisničkoj podršci. Nadam se da će nešto da urade povodom toga... Sve su to lepe brojke ali uvek može mnogo bolje.

    ReplyDelete
  6. Ne logično. Po tome su WP telefoni nekvalitetni pošto su "jeftini"

    ReplyDelete
  7. Svakim danom sve vise i vise sam zaljubljen u WP istina da ce uskoro biti samo Windows vec ostrim nerve za cekanje desetke,uh sto ce biti napeto

    ReplyDelete
  8. Sad sledi smaranje od pojedinih clanova,jao pa kad ce vise desetka
    ...

    ReplyDelete
  9. Napusi se kurca i odi drkat na ova windows zaostala sranja ti i tvojim 45korisnika ove apk

    ReplyDelete
  10. Upozoreni ste na kulturan način i vi opet po istome?

    ReplyDelete

Ostavite komentar