21.11.14

Duolingo aplikacija za učenje stranih jezika

duolingo-lumia930-heroDuolingo aplikacija je od sada dostupna i za Windows Phone uređaje. Inače, Duolingo aplikacija ima ukupno 50 milijuna korisnika na Android i iOS platformi, a omogućava vam učenje Španjolskog, Francuskog, Njemačkog, Portugalskog, Talijanskog, Nizozemskog, Irskog, Danskog i Engleskog pod uvjetom da znate jedan od navedenih jezika.

 

duolingo-screen

Aplikacija vam kroz jednostavno i zabavno sučelje omogućava da naučite barem osnove jednog od navedenih stranih jezika. Prilikom rješavanja vježbe koja se sastoji od više manjih zadataka, ako napravite grešku gubite srca koja vam predstavljaju broj mogućih greški, kad izgubite sva srca morate vježbu ponovo riješiti. Isto tako, rješavanjem vježbi skupljate iskustvo koje otključava nove vježbe. U aplikaciji također imate snimljene riječi i kratke rečenice kako se izgovaraju pa vi trebate prevesti s jednog jezika na drugi ili napisati što ste čuli.

 

Ovaj zabavni pristup učenju aplikaciju ne čini napornom i čak bude zabavno rješavati zadatke koji nisu teški, a opet vam pruže određeno znanje. Vježbe se nadopunjavaju tako da konstantno ponavljate osnovne riječi i gramatiku što je jako dobar način učenja ako se prvi put susrećete sa nekim jezikom. Aplikacija vas čak i podsjeti da trebate uraditi vježbu u slučaju da to niste napravili.

 

Iako nema niti jedan od naših jezika, vjerujem da većina zna Engleski ili jedan od navedenih jezika, ovom aplikacijom možete obnoviti znanje jednog stranog jezika i naučiti osnove novog stranog jezika.

 

Duolingo aplikacija je besplatna, tako da ako želite naučiti barem osnove gramatike i osnovne riječi nekog stranog jezika Duolingo aplikacija vam može puno pomoći. Aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

duolingo-qr

12 komentara :

  1. Šteta što nema srpski...

    ReplyDelete
  2. Treba kontaktirati razvijaca i mozda ugradi nekad u buducnosti. Samo bih se neko morao dobrovoljno prijaviti da mu pomogne.

    ReplyDelete
  3. Ja se sad pitam ko bi bio najbolji za pomoci mu ;)?

    ReplyDelete
  4. Bilo ko ima vremena i racunar kod kuce. Moji prevodioci npr trebaju imati samo multilingual apptoolkit od Microsofta koji je besplatan i zauzima 3MB i to je dosta za prevodenje aplikacije. Sve ostalo je do razvijaca.

    ReplyDelete
  5. Znam da nije vezano za temu,ali eto,da pitam :). Zna li se hoce li biti Samsung Ativ SE za evropsko trziste? Ili samo Verizon...

    ReplyDelete
  6. Maestro ja sam mislio na tebe nije dovoljno vrijeme i racunalo trebao bi neko ko isto poznaje app.i wp.dali neko ima bolji na balkanu od tebe?

    ReplyDelete
  7. Ima naravno! nasi prostori su puni razvijaca s talentom, samo sto oni nakon zavrsenog fakulteta idu raditi u EU za 300-500€ dnevnice dok kod nas imaju tolike plate.

    ReplyDelete
  8. To i potvrdjuje moje misljenje oni su otisli a ti si jos sa nama ,i ovdje se moze pokrenuti posao mada pored znanja treba i sreca

    ReplyDelete
  9. Ja kako sam citao hoce, samo kada to Samsung planira samo oni znaju. Dok ga izdaju kod nas bice model star 2 godine.

    ReplyDelete
  10. Mislim da nije toliko bitno poznavanje programiranja i wp-a koliko je bitno znati gramatiku pojedinog jezika.

    ReplyDelete
  11. Da... Do tad ce lumia izbaciti model 950 :),pa ce ativ se biti smijesan :).

    ReplyDelete
  12. Pridruži se raspravi...zasto ne mogu instalirati ovu aplikaciju

    ReplyDelete

Ostavite komentar