10.11.14

Microsoft objavio video za sutrašnju prezentaciju #MoreLumia

Microsoft box pametni telefon

Microsoft sutra predstavlja novi smjer kompanije koji će vjerovatno značiti proizvodnju hardvera i softvera, tj., novih Lumia telefona iz Microsofta. Microsoft je u zadnjih par godina snažno radio na građenju nove slike kompanije, u tome je pomogla Surface linija tableta koja od skora ima ogromnu zaradu od preko 500 miliona $ (u zadnjem kvartalu), to je oko 908 miliona $ obrta.

 

 

Slijedeći korak je napraviti pametni telefon iz Microsofta koji će pratiti istu putanju uspješnosti. Kako znamo Microsoft je preuzeo odjel za uređaje i servise od Nokije, samim tim i Nokia Lumia uređaje i tehnologiju koja se koristi u njima. Ranije smo već objavili da će Microsoft raditi na preusmjeravanju korisnika sa Nokia brenda na Microsoft brend koji pokriva sada i hardver (Surface tablet) jer kupovinom su preuzeli vlasništvo i nemaju potrebu da guraju Nokiju kao brend u segmentu pametnih telefona kada se Surface proizveden od Microsoft pokazuje veoma dobro. Pored toga Microsoft cilja na unifikaciju svega što okružuje njihov ekosistem. U to spadaju sada i pametni telefoni sa Windows Phone operativnim sistemom, ali kritičari su uvijek govorili da Microsoft mora sam proizvesti nešto, u smislu kako Apple radi, da bih uspjeli u utrci sa Android i iOS.

 

Sutra može biti taj dan i prekretnica u boljem smjeru za Windows Phone i Microsoft sa pametnim telefonima jer predpostavljamo da će sutra predstaviti barem jedan novi model Lumia serije proizveden u Microsoftu. A uz isčekivanje Microsfot ja objavio novi video na Youtube kanalu koji je dobio novo ime kao i većina drugih socijalnih kanala Microsoft i Nokije. Novi Youtube kanal za Windows Phone se zove sada Microsoft Lumia, a video možete pogledati ispod.

Na videozapisu ne vidimo ništa osim par dijelova kamere zelenog telefona što potvrđuje samo da će prezentirati novu Lumia sutra. Pored toga vidimo naziv za video „big on experience“ – „s velikim iskustvom“ ?! Što je veoma dvosmisleno, ili misle na veliki uređaj po fizičkim mjerama ili konačan (veliki) spoj Microsofta sa vlastitim operativnim sistemom Windows Phone. Vidimo i kutiju da nije običnog pakiranja i vjerovatno ima još nešto pored samog telefona, mi možemo zamisliti da Microsoft počinje dijeliti bežične punjače ili slušalice u rangu Coloud sa pametnim telefonima.

 

[Dodatak]

 

B2Fx5rgCMAAkVId

 

Kako smo gledali videozapis dalje ugledali smo još detalja, u kutiji se nalazi nesto u obliku slušalica što potvrđuje tezu iznad. Pored slušalica ima nešto kao USB, to ćemo sutra saznati o ćemu se radi.

 

Sve u svemu sutra ćemo znati više i mi ćemo prenositi sve detalje ako ne bude live stream.

 

izvor: Microsoft Lumia (Youtube)

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar