7.11.14

Microsoft poziva na događaj 11.11.2014.

more lumia 2

Microsoft je danas objavio fotografiju na kojoj ima dio telefona i datum 11.11.2014. s kojom pozivaju vjerovatno na prezentaciju prvog vlastitog Windows Phone-a. Za Windows uopšte, ovaj datum 11.11. ima velikog značaja jer je tog dana 1983. predstavljen prvi Windows operativni sistem (nasljednik MS DOS-a). Windows 1.0 iako je predstavljen 1983. tek je izašao u prodaju 1985. godine. Microsoft želi izgleda povezati ova dva datuma kao iskorak u razvijanju operativnog sistema zadnjih 30 godina.

 

greenimage3

 

Na prezentaciji se očekuje predstavljanje Lumia RM-1090 koja vjerovatno predstavlja model Lumia 535. Ali je veoma važno za Microsoft da je ovo prvi telefon koji su proizveli oni, a ne druga kompanija. Telefon koji će vjerovatno predstaviti će biti prvi hardver i softver potpuno iz Microsoft kompanije.

 

Više informacija možete dobiti na twitteru praćenjem heštega #morelumia. Mi ćemo uglavnom prenositi vijesti prezentacije na WP Novosti.

 

Izvor: Conversations Nokia

6 komentara :

  1. Sipak proizveli oni, sve nokia dijelovi i kvalitet, kitenje tudjim perijem :)

    ReplyDelete
  2. Lumia je Nokia! Ne znam kojeg datuma su izmislil 83-Lumia uredaj :D il purewiev tehnika sa 41 mp? Lako se tudim perijem nakititi... Nije iskljecena Nokia Lumia 1520 prelazim sad na Sony Xperia Z3

    ReplyDelete
  3. Radim u firmi sa 40-ak zaposlena i sve to neki samsunzi s4, s3, s5 pa lg-ijevi, htc-ovi aždaje telefoni, ekrani od 4.7 pa do 6 inča sve aktuelni telefoni. E sad sam sa svakim vlasnikom tih telefona malo proćaskao i dođem do saznanja da oni jedva i 20% koriste mogućnosti telefona što za igre, što zbog fotografija i naravno ono osnovno za razgovor. Suština je da ti ne treba bolji telefon od ovog gore u tekstu, sve ima sto treba da ima, i veći ekran i ram memoriju od 1 gb i internu memoriju dovoljnu plus sd kartica i pristojan procesor i dovoljan broj aplikacija od MS za dokumenta i raznih tabela i čega sve još kako za posao tako i za zabavu. Mislim da će MS napraviti dobar posao sa ovim telefonom...pozz

    ReplyDelete
  4. Hahah pobogu nije tuđe perje, Nokia je njihova, šta je problem? :D

    ReplyDelete
  5. Tude perije?! Microsoft je vlasnik tog odjela za mobilne telefone, "Nokia" koliko god mi nju voljeli nema vise nista s tim. Isto kao kada kupis kucu i bivsi vlasnik nema pravo da ti ulazi u nju isto tako ni Nokia nema pravo. A Microsoft je novi vlasnik i ako je to kicenje tudim perijem...

    Ne poricem da je Nokia sve to uspjela, Carl Zeiss, opticka stabilizacija, 41 mpx, Lumia... Sve to stoji ali pogledajmo malo Lumia seriju, bez Microsofta i Windows Phone-a mi nikad ne bih mozda ugledali ni jedan od tih telefona koliko je Nokia bila u minusu.

    ReplyDelete
  6. Nokia je nokia, sve ostalo su telefoni i tu nema rasprave, da nokia nema tj da ju microsoft nije kupio nebi znali sastavit kvalitetni mob a da negovorim kvalitet uredaja i ostale stvari. A i vjerujem da je vecina nas uzela windows phone upravo radi nokia a ne operativnog sustava.

    ReplyDelete

Ostavite komentar