14.11.14

Kreirajte video pomoću Movie Creator Beta aplikacije

Movie_Creator_hero_ledeMovie Cretaor Beta je još jedna aplikacija koju je Microsoft odlučio ponuditi korisnicima Lumia uređaja, a po funckijama poprilično podsjeća na Movie Maker aplikaciju koja se može naći na računalima koja koriste Windows sustav.

 

Movie_Creator_Screens1

Movie Creator Beta aplikacija je napravljena tako da vas vodi kroz nekoliko jednostavnih koraka što stvaranje vlastitog video zapisa čini poprilično jednostavnim. Možete spojiti do 25 video zapisa i slika bez ograničenja duljine trajanja, dodavati tekst, odabrati stiliziranu temu za video te dodati glazbu po želji.

 

Movie_Creator_Screens2

Korisnicima je omogućeno i uređivanje svakog pojedinog videa. Za svaki video se može podesiti filter, rotiranje, rezanje videa, podešavanje glasnoće te dodavanje teksta i uvećavanje i pomicanje kadra u videu. Isto tako aplikacija korisnicima pruža mogućnost postavljanja kvalitete videa te mogućnost odabira brzine videa koja iznosi najviše 30fps.

 

Sama obrada videa ne traje dugo što je jako dobro. Naravno to ovisi o duljini i odabranoj kvaliteti videa te o uređaju koji koristite ali za neki prosječni video koji traje nekoliko minuta obrada dosta brzo završi, a kreirani sadržaj je moguće dijeliti preko Facebook-a, Bluetooth-a, OneDrive-a, Email poruka, aplikacija za dopisivanje te svih aplikacija koje podržavaju dijeljenje sadržaja iz memorije telefona.

 

Pohvalno je to da je ova aplikacija optimizirana za uređaje koji imaju 512MB RAM memorije tako da i korisnici koji imaju najjeftinije uređaje mogu s ovom aplikacijom raditi isto što i oni koji imaju najskuplje uređaje. Potrebno je napomenuti da je  još u beta fazi pa se može očekivati još dodatne optimizacije da to radi još brže i fluidnije.

 

Movie Creator Beta aplikacija ima veličinu 165MB što je poprilično opravdano obzirom na funkcije koje nudi korisnicima pa preporučujemo da ju preuzmete putem WiFi internetske veze. Trenutno je dostupna za Lumia uređaje s Windows Phone 8.1 sustavom, a uskoro se očekuje i verzija za Windows 8.1 sustav. Aplikaciju za WP8.1 možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

QR_Movie_Creator_0

6 komentara :

  1. Odlicna aplikacija i koristim je od jucer. Jednostavno je punokrvni program kao na Desktop racunarima. Veoma dobro uradeno. Sve pohvale za ekipu koja stoji iza ovoga.

    ReplyDelete
  2. ja sam se isto ugodno iznenadio kad sam vidio šta sve može i još k tome optimizirana je za 512MB uređaje

    ReplyDelete
  3. Ja cu ipak sacekati na windows 8.1 i nadam se da je nesto laksi program od sony wegas

    ReplyDelete
  4. Ima ova app i za Windows 8.1. Napravljena je kao univerzalna windows app i dijeli kod sa Windows Phone verzijom

    evo link do nje

    http://apps.microsoft.com/windows/de-de/app/movie-creator-beta/d6f23ecf-fa63-4597-933c-f231cd22053c

    ReplyDelete
  5. Hvala preuzeo,nisam imao puno vremena ali sam pocetak nagovjestava da je vrlo zabavno

    ReplyDelete
  6. obecavajuca je bas. mislim za WP verziju ima i previse. Dok na Windows 8 ili Windows 10 ne znam kakva je. ali vjerovatno ima iste funkcije.

    ReplyDelete

Ostavite komentar