30.11.14

Lumia Denim nadogradnja će donijeti i novu verziju Lumia kamera aplikacije

camera5

Lumia Denim je firmverska nadogradnja koja uskoro dolazi za sve Nokia Lumia telefone. Ta nadogradnja će donijeti pore Windows Phone 8.1 update 1 nadogradnje donijeti i nove funkcije poput visoko kvalitetnog Bluetooth striminga i poboljšanja kamere. Većinu novosti koje donosi Denim nadogradnja će biti vezani za ove modele – Lumia 830, 930 1520 i Icon, jer oni imaju najnovije Snapdragon procesore koji podržavaju ove novosti. Zanimljivo je jedino vidjeti da Lumia 730 serija neće imati neke funkcije kamere kao Lumia 830, 930, 1520 i Icon.

 

Lumia_Camera

 

Nova kamera koja će doći sa Lumia Denim nadogradnjom na ove odabrane modele donosi slijedeće:

  • Brže okidanje i spremanje fotografija, dosta skraćeno vrijeme otvaranja aplikacije od tipke za fotografiranje do gotove fotografije, brže uzastopne fotografije.
  • 4K kvalitet video zapisa i „Moment capture“, Moment capture se aktivira dužim pritiskom na tipku kamere i instantno počinje snimanje u 4K rezoluciji sa 24 slike u sekundi. Svaka od tih slika se mogu pojedinačno spremiti u 8.3 mpx rezoluciju fotografije. (Lumia 830 donosi ove funkcije također ali Moment Capture će imati samo FullHD i smanjenom kvalitetom od 2mpx po „frame“ u sekundi
  • Rich Capture, Auto HDR i Dinamic Flash, Rich Capture koristi Auto HDR sa dinamičkom ekspozicijom da bi omogučila perfektnu fotografiju sa više detalja nego do sada. Dinamic Flash (Dinamički blic) postavke spremaju fotografije automatski sa i bez blica i onda korisniku pruža izbor koliko želi dodati blica u fotografiju nakon što je urađena fotografija.

Videozapis šta će Lumia Camera moći nakon Denim nadogradnje vidimo ispod.

 

Pored ovih novosti Lumia Denim nadogradnja će donijeti i druge, koje ćemo objaviti kada bude vrijeme izlaska nadogradnje. Nadogradnja se očekuje o kraja ove godine. Korisnici koji se pitaju zašto su „zakinuti“ za ove funkcije, čovjek u vidaozapisu iznad objašnjava da uređaji i sa novim procesorima idu na granice mogućeg sa ovim funkcijama, spominje kako će u toplim danima 4K snimanje biti ograničeno na kraće vrijeme jer će se uređaj brže zagrijati. Tako da sa starijim procesorima kao što to ima Lumia 1020 nije moguće ovo uraditi.

 

izvor: Microsoft, Windows Central i NPU

9 komentara :

  1. Ja vec imam denim na 730. Imao sam 820 koju sam prodao i prilikom restartovanja i na njemu se posle pojavila denim nadogradnja.

    ReplyDelete
  2. Imam vec Denim na 730. Na 820 koju sam prodao posle restartovanja i na njoj se pojavio denim.

    ReplyDelete
  3. To je samo greška bila u aplikaciji "extra & info". Samo natpis Lumia Denim dok je firmver Lumia Cyan. Denim jos nije izasao.

    ReplyDelete
  4. Antonio Klapčić01 December, 2014

    Ikakve informacije o dolasku samog updatea?

    ReplyDelete
  5. Steta sto nece moci 1020 snimati u 4k to bi vjerojatno bio vrhunac snimanja sa tom kameron al ajd zadovoljan sam i tako kako ne

    ReplyDelete
  6. Vladan Vukajlovic01 December, 2014

    Da li se zna o posebnoj nadogradnji L925 i L1020 koja treba ispraviti pojedine probleme koje su se javljale kod pojedinaca,predpostavljam da ce doci odvojeno od Denim nadogradnje.
    Na MS-u pisu samo da izlazi ali ne i kad.

    ReplyDelete
  7. Nazalost ne. Citao sam o tome ali nisam zelio objaviti nista bez datuma. Kada bude vise informacija objavljujem...

    ReplyDelete
  8. Na zalost ne. Kada bide obavijestit cemo vas.

    ReplyDelete

Ostavite komentar