19.8.14

Windows Phone 8.1 / Lumia Cyan počinje za Nokia Lumia 920 u Kanadi

Nokia_Lumia_920

Kanadski Nokia Twitter profil je objavio vijest da su pustili oficijelnu WP8.1 / Lumia Cyan nadogradnju za Nokia Lumia 920 uređaje u Kanadi. Za očekivati je da i na našim prostorima otključana (ne brendirana) verzija dobije uskoro WP8.1.

 

Napomena

 

Ko je trenutno na Preview for developer programu, a zna da postoji WP8.1 / Lumia Cyan za njegov uređaj primjetio je sigurno da nije dobio Lumia Cyan, oni moraju koristiti Nokia Software Recovery program za računar kako bi instalirali Lumia Cyan i WP8.1 direknto. Važno je spomenuti i da korištenjem Nokia Software Recovery programa sa telefona se sve briše!

26 komentara :

  1. DJCustomizer19 August, 2014

    Ovo znači da ako preko Softvare Recovery-a ubacim Cyan nadogradnju neću više imati probleme koji su nastali posle Preview for developer nadogradnje ili?

    ReplyDelete
  2. Da, ako se vratite na 8.0 ili na 8.1/Cyan preko Nokia Software recovery necete imati vise problema. Mada i na preview for developers nema problema, osim sto se ne moze preuzeti Lumia Cyan ali ima nova nadogradnja prvo nju provjerite i zatim provjerite da li ima Lumia Cyan jer moguce da je Microsoft ispravio tu gresku sada.

    ReplyDelete
  3. Da li se zna kada će stići Update 1 za korisnike koji nemaju Preview for developer??

    ReplyDelete
  4. Upravo mi je stigao update 8.1 lumia 920 mts Srbija

    ReplyDelete
  5. Dobra vijest! :) uzivajte u nadogradnji

    ReplyDelete
  6. Nazalost ce se na to cekati jos 1-2 mjeseca.

    ReplyDelete
  7. Stigao na Nokia Lumia 920 M:tel Bosna :) Ali telefon je iz Hrvatske CV. :) Skidam upravo :)

    ReplyDelete
  8. Bas tako ispade da Lumia Cyan WP8.1 stize u vise drzava, a ne samo u Kanadi. Imamo javljanja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije. Neko je izgleda okrenuo dugme na "pustaj korisnicima" :D

    ReplyDelete
  9. Da li je neophodno biti na WiFi mreži da bi se instalirao wp8.1? Ja nemam WiFi, ali sam na mobilnom internetu pa mi ne dozvoljava da uradim update.

    ReplyDelete
  10. Stigao update na L920 BH Telecom.
    Skinuo sam update, znači oduševljen sam. I sada je telefon dosta brži, što me je ugodno iznenadilo. :)

    ReplyDelete
  11. Sta bi sa onom opcijom da se deli wi-fi preko skaypa? Ukljuci se gps i saljes izabranim kontaktima net? Jel to funkcionise, jel mora da bude win fon i onaj drugi? Ako to uopste funkcionise ovako kako sam ja opisao.
    Za mene nema wp8.1, cekam da Kazahstan dobije azuriranje na CV :P

    ReplyDelete
  12. Da, za svaku nadogradnju sistema potreban je Wifi jer je sigruniji i stabiliniji za skidanje vecih podataka. Drugi nacin ne postoji nazalost.

    ReplyDelete
  13. Sinoc napravio. Odusevljen :D dino svaka cast na informaciji.

    ReplyDelete
  14. Pa udji u neki kafic ,danas svi imaju WiFi!

    ReplyDelete
  15. Pozz, sinoć sam skinuo update za moju L 920, sve je ok osim što nemogu da otvorim aplikaciju OneDrive. Zna li ko gde je problem...

    ReplyDelete
  16. Boris Ladišić21 August, 2014

    Evo ovako. Pre izlaska CYAN apdejta za L920 u Srbiji na istoj sam imao WP 8.1. update 2 Preview for Developers. Da bih preuzeo zanični CYAN morao sam da je "unazadim" preko Nokia Software Recovery Tool-a. NSRT mi je tom prilikom direktno ponudio CYAN. Posle flešovanja uradio sam hard reset i povukao kompletan backup koji sam uradio pre toga. Uspeo sam da povratim 85% podešavanja ( osim podešavanja Live Folders-a koji su došli sa WP 8.1 update 1). Posle toga sam aktivirao Preview for Developers i skinuo update za 8.1. Sve je prošlo bezbolno i sada mi je matora L 920 "cakum-pakum". Na kraju sam uspeo i da skinem "Prognozu", sa opcijom "buy", ali mi ništa nije naplaćeno. Sve u svemu - jedan uspešan dan.

    ReplyDelete
  17. Super vijest, a bas sam htio vas kontaktirati da pitam za Prognozu. :) tako i treba da bude kako ste i vi preuzeli da preko buy pise da ste je imali u posjedu. Ili cak da nema buy nego samo pise install. I evo potvrdili smo da Cyan se moze direktno preuzeti i to je lijepa vijest! Hvala na javljanju :)

    ReplyDelete
  18. Boris Ladišić21 August, 2014

    Nema na čemu. Uzgred budi rečeno, sve da sam i morao platiti Prognozu tih skromnih 100 RSD ne bih se premišljao ni tren. Vredi svaku paru.

    ReplyDelete
  19. Mozda nije pravo mesto za vest.Nokia 525 mts Srbija,upravo odradjen update sa 8.0 na 8.1!

    ReplyDelete
  20. Naravno da jeste vijest za kometare :) uvijek se mozete tako obratiti jer ce ovdje najprije sve procitati. A ja nisam znao da se kod nas prodaje Lumia 525 jer na Nokia stranici je nema uopste ni za jednu zemlju ovdje.

    ReplyDelete
  21. Davor Rehar22 August, 2014

    Kako se aktivira word flow tastatura na WP 8.1 ( L920)

    ReplyDelete
  22. Davor Rehar22 August, 2014

    Probao sam sve word flow radi samo na ENGLESKOM.
    Izvinite na prethodnom pitanju

    ReplyDelete
  23. Pozdrav. Word flow je samo podrzan na jezicima koji imaju rijecnik za ispravljanje rijeci. Neki EU jezici cak nemaju kao spanski, ili svedski. Mene je to cudilo da oni nemaju tu podrsku. I zato me manje cudi sto nema kod nas.

    Ja koristim njemacki jezik i dok tipkam pojave se one crvene linije, na tu rijec kada pritisnete pojsvi se u sugestiji rijeci ona s + ispred to znaci da je doda u rijecnik. Kod mene je to u njemacki :) i kasnije te rijeci koristim sa word flow. Jeste mukotrpno svaku rikec unijeti ali nakon nekog vremena su sve vazne tu i mogu se koristiti. :)

    ReplyDelete
  24. Jedno pitanje nevezano za World flow(sve je ok to sto kazes ali Android odavno na takvoj tastaturi podrzava Bisansko-Srpsko-Hrvatski jezik)...ali o tome drugi put.Interesuje me ako ces biti ljubazan da mi pomognes azurirao sam na L920 wp8.1 i cyan....i imam jako frustrirajuci problem do te mjere da bih najradije slupao mobitel.Jednostavno kada mi je mobitel zakljucan i kada pritisnem tipku za otkljucavanje prvo sto cekam 5 sekundi da bih mi se pojavio displej drugo sto pise na ekranu RESUMING.....jednostavno neshvatljivo znas li u cemu je problem.

    ReplyDelete
  25. Inace od danas dostupan 8.1 za lumio 520 Vipnet hrvatska

    ReplyDelete

Ostavite komentar