25.8.14

Nadogradnja za Prognoza aplikaciju

Prognoza Reklama nova

Prognoza aplikacija je imala dosta problema u zadnje vrijeme sa greškom trgovine koja još uvijek nije ispravljena kod dosta korisnika širom svijeta. Neki su mogli instalirati sa savjetima koje sam dobio iz Microsoft-a, neki ne. Danas sam poslao novu verziju na certifikaciju i sada je online, sve u zavisnosti od trgovine i zemlje moći će te je preuzeti za 2-3 sata.

 

wp_ss_20140824_0013

 

Novosti u ovoj verziji su:

  • Nove fotografije za oblake – (djelimično oblačno i oblačno uslovi)
  • Promjene u Metro temi
  • Nove ikone koje dolaze kao zamjena za standardne bijele ikone. Pored njih postoji i drugi set ikona koje možete odabrati pod „...“ u aplikaciji > postavke > alternativne ikone.
  • Promijene u HERE maps lokacijskim uslugama koje služe samo za pronalaženje naziva grada.
  • Novi jezik – finski. S ovim novim jezikom Prognoza podržava sada ukupno 14 jezika, a 3 su još u izradi.
  • Novi sistem za vaučere s kojim možete otključati vašu probnu verziju Prognoza aplikacije da bude puna verzija dok je aplikacija instalirana na telefonu!

 

Vaučeri se unose pod „...“ u aplikaciji zatim > informacije > stanje. Tu kucate jednostavno jedan vaučer i pritisnete dugme ispod, zatvorite aplikaciju i kada je otvorite imate punu verziju koja neće stati raditi nakon 4 dana kao obična „probna verzija“. Evo za vas vjerne čitaoce WP Novosti i za početak par vaučera s kojim možete otključati svoju Prognozu nakon nadogradnje na verziju 2.0.4.0 večeras. Nakon reinstalacije aplikacije, upamtite, ipak će te imati probnu verziju jer ne postoji još naćin da se trajno otključaju aplikacije vaučerima (Microsoft radi na tome za buduće verzije WP trgovine). Svi oni koju su je imali ranije instaliranu ili su platili za nju mogu je i dalje koristiti normalno, a i mogu preuzeti nadogradnju kao i uvijek.

 

Vaučeri:

  • TAIC6SH
  • L80XFWY
  • RUOTNA0
  • C71AYV5
  • K5UMXLX
  • GMLHYSW
  • 6ETO8PE
  • RHGBXH4
  • 56LQ0OF
  • XQREWV0

 

Svaki vaučer važi samo jednom. To znaći ako ga neko unese prije vas on nije više važan. Za korisnike koji još uvijek imaju grešku prilikom preuzimanja nadogradnje preko trgovine mogu se obratiti direktno Microsoftu pod ovim linkom – podrška – tu odaberite „store + apps“ zatim „contact us“ i spomenite da imate grešku trgovine uz kod greške koji je kod vas. Oni će provjeriti do čega je greška i zatim bih trebali omogučiti vam da je preuzmete bez problema. Greška je nastala direktno u Microsoft računu (email-u) od svakog od vas tako da samo Microsoft može i ispraviti tu grešku.

 

QR_Prognoza

19 komentara :

  1. nemogu da shvatim ovo s vaucerima ja imam od ranije neplacenu aplikaciju i sta sada kada azuriram moram unjetri vaucer ili ...

    ReplyDelete
  2. Dino Linić26 August, 2014

    Dino, ja imam N lumiu 520 PfD i cito sam jucer da je za vipnet izaso 8.1 cyan ali ga nemogu azurirat, zasto??

    ReplyDelete
  3. Dino,nevezano za temu,imam nameru da uzmem nokia lumia 1020!kakva su tvoja misljenja o njoj?trenutno koristim nokia lumia 920 pa ne znam da li ce se uopste primecivati razlika na bolje?NL 920 mi radi perfektno!planirao sam uzeti 1520 kao tvoju ali ne mogu je naci u srbiji po povoljnoj ceni a i ne znam kako bi se izborio sa velicinom!a 1020 imam zutu sa battery gripom novu za 320e...hvala unapred...pozdrav...

    ReplyDelete
  4. Imam problem sa wp 8.1 na lumia 520. Kad gledam video na internetu ili iz kolekcije videos i kad hocu da premotam cuje se neki zvuk,pucketanje nekakvo, premotam recimo na 2:53 i tu onda "pukne". desava se i kad mutiram ton. ima li neko savjet

    ReplyDelete
  5. ako ti lumia 920 radi perfektno, cemu uopste kupovina drugog. ako je zbog kamere ili nekih funkcija po meni je bolje uzeti fotoaparat ili tablet il sta vec. samo licno misljenje xd

    ReplyDelete
  6. Stefan Ivanović27 August, 2014

    Mogu samo da kažem da se MS bruka mnogo. I posle mesec dana se još razvlače sa greškom kod preuzimanja i ažuriranja, error 80004005 kod mene konkretno taj error. Danas sam dva puta imao bliski susret sa njihovom podrškom, i nisu se baš proslavili. Čak sam na kraju sa Recovery tool odradio downgrade, koji btw. više ne skida na WP8.0 već ide direkt na WP.8.1 sa Cyan, i posle toga više nije ni video u Store da sam posedovao aplikaciju, nema Install samo nudi Try i Buy. Bezveze skroz. Sad sam na trial pa dok god radi dobro je :) Ali da mesec dana ne mogu da poprave grešku, za jedan MS je to blamaža.

    ReplyDelete
  7. Napokon sam uspio uspjesno azurirati Lumiu 520 na BH Telecomu. Medjutim niti jednu aplikaciju ne mogu skinuti jer mi trazi potvrdu Microsoftovog racuna sa mojom nepostojećom email adresom. Nikada se nisam prijavio sa live.com a sada mi trazi lozinku za tu adresu a bio sam prijavljen ili sa hotmail.com ili yahoo. Ja ne znam sta je sada ovo. Zna li netko u cemu je problem ? Hvala.

    ReplyDelete
  8. Ja napravio novi racun i rijesio problem. One drive oblaku pristupio sa starim i skinuo podatke na disk jer stari racun vise ne koristim.

    ReplyDelete
  9. Meni su rekli da imam gremlina u oba telefona haaha.

    ReplyDelete
  10. To ti se najčešće zna događati zbog spore internet veze. Pokušaj stisnuti pauzu i pričekati sekundu dvije, nakon toga bi ti zvuk trebao biti normalan.

    ReplyDelete
  11. Pera Lozac27 August, 2014

    Vala stvarno ga preterase vise sa tom greskom 80004005,sto godina da ne isprave,a lose su mi sve ove druge prognoze.
    Nego da pitam nesto nevezano,jel postoje neke naznake da ce izaci Cyan za nas 8.1 pfd sa gdr1 ili definitivno moramo downgrade pa,kao sto Stefan ispod rece sada dolaze automatski 8.1 Cyan pa onda ponovo instalirati PFD i odraditi gdr1 update?

    ReplyDelete
  12. Cyan je krenuo i za korisnike koji imaju WP8.1 PFD

    ReplyDelete
  13. Pera Lozac27 August, 2014

    Evo sad proverio,nema nista jos,L920 Srbija mts ali znaci bice nezavisno od toga sto vec imamo gdr1,znam da je oko toga bio neki problem.Hvala :)

    ReplyDelete
  14. Pera Lozac28 August, 2014

    Nije uspelo ali hvala u svakom slucaju,cekacu da isprave...

    ReplyDelete
  15. Dino !!!
    Ruši sa aplikacija, radi live tile, ali kada probam ući u aplikaciju samo me izbaci.
    Problem sam primjetio jučer.

    ReplyDelete
  16. Pozdrav, cuo sam za taj problem ali ne znam sta ga prouzrokuje. Cujem od prijatelja da mu je reinstall pomogao. Jeli mozete javiti da li ce vama pomoci?!

    ReplyDelete
  17. Reinstall riješio problem.
    Pozdrav.

    ReplyDelete
  18. Nadija Kucina03 September, 2014

    najbolja aplikacija! Imala sam nju 3 mjeseca (otkada sam kupila lumia) Nisam mogla da nadogradim - izbacivalo mi grešku. Malo google i saznala sam da moram reinstalirati. To sam i napravila, ali sada imam trial.

    ReplyDelete
  19. Pozdrav,

    Javite mi se na wpnovosti@outlook.com i poslat cu vam vaucer za Prognozu da je otkljucate. :) i drago mi je da vam se dopada

    ReplyDelete

Ostavite komentar