7.8.14

Skype nadogradnja za Windows Phone 8

Skype Setup

Skype nakon dugo vremena ima slijedeću nadogradnju koja donosi dugo očekivanu funkciju dijeljenja fotografija. Microsoft je kako znamo preuzeo Skype i već neko vrijeme rade na integraciji u Windows sistem (WP i Windows). Korisnici su se dugo žalili kako ne mogu podijeliti fotografije preko Skype aplikacije za Windows Phone, s ovom verzijom to postaje moguće. Slanje fotografija je moguće sa ili na Windows Phone, Windows i iPhone 5 (ili noviji). Ostali uređaji će dobiti link do fotografije jer imaju starije verzije Skype aplikacije, a ova podržava novi način dijeljenja fotografija koju Microsoft želi proširiti na sve sisteme.

 

8ac90d5a-b92f-4a43-86cb-db343607518b

 

Osim toga Skype donosi i osnovno formatiranje teksta, npr *hallo* će napisati tekst podebljan, _hallo_ ce napisati tekst u italic (iskrivljeno).

 

Novost je također da možemo sada vidjeti više razgovora iz prošlosti, skrolanjem ka gore dobijamo sve prošle poruke iz konverzacije. I kao zadnja novost sada se mogu korisnici dodavati u favorite iz konverzacije. Razvijaći navode i da aplikacija ima poboljšanje performansi i stabilnosti. Mi primijetimo da nema više Skype zaslona prilikom startovanja aplikacije, jer ta startna fotografija nije vise uslov za Windows Phone 8 aplikacije.

 

Aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda. WP8.1 korisnici koji imaju uključenu funkciju automatskog preuzimanja ažuriranja aplikacija vjerovatno imaju ovu novu verziju.

 

QR_Skype

4 komentara :

  1. je l' se desava nekome da ne stizu notifikacije o pozivima, vec tek kad se udje u aplikaciju vidi se propusten poziv?

    ReplyDelete
  2. Desava se meni svaki dan i to smatram jedinim nedostatkom WP

    ReplyDelete
  3. Ja sam morala app deinstalirati pa ponovo, da bih se mogla ulogovati sa svojim Microsoft nalogom. Sad je sve ok.

    ReplyDelete
  4. Opet dodaju nove funkcije bez poboljšanja stabilnosti, popravljaju krov a temelji ne valjaju....

    ReplyDelete

Ostavite komentar