28.8.14

Jeftini Prestigio MultiPhone uređaji

prestigio-logo 2_thumbPrestigio je pustio u prodaju svoja prva dva Windows Phone 8.1 uređaja koje su nedavno službeno predstavili na Computex konferenciji u Taipei. Prestigio MultiPhone 8400 DUO i Prestigio MultiPhone 8500 DUO su ujedno prvi Prestigio uređaji koji koriste Windows Phone sustav.

 

 

Prestigio-Windows-Phone-2_thumb[1]

Slabiji model Prestigio MultiPhone 8400 DUO posjeduje četverojezgreni Snapdragon 200 procesor, 512MB RAM memorije, 4GB interne memorije (proširivo MicroSD karticom), zaslon dijagonale 4”, 8MP stražnju kameru s autofokusom i bljeskalicom, 0.3 MP prednju kameru, Dual SIM podršku i bateriju kapaciteta 2000mAh. Navedeni model uređaja na Prestigio internet trgovini iznosi 79€ s EU porezom, odnosno 66€ bez poreza.

 

Prestigio-Windows-Phone-1_thumb[1]

Jači model, Prestigio MultiPhone 8500 DUO posjeduje HD (720p) zaslon dijagonale 5” sa Gorilla Glass zaštitom, četverojezgreni Snapdragon 200 procesor, 1GB radne memorije, 8GB interne memorije (proširiva MicroSD karticom), 8MP stražnju i 2MP prednju kameru, 2000mAh bateriju i Dual SIM podršku. Cijena ovog modela Prestigio uređaja iznosi 149€ (uračunat EU porez) dok za narudžbe izvan EU cijena bez poreza iznosi 124€. 

 

Uređaji se mogu kupiti izravno preko Prestigio internet tgovine i dolaze kao Country Variant uređaji sa instaliranim Windows Phone 8.1 sustavom. Prilikom kupnje potrebno je pripaziti jer dostava je besplatna za iznose iznad 80€, a cijena slabijeg modela iznosi 79€ što znači da bi trebalo platiti dodatnih 20€ za dostavu. Plaćanje tih 20€ dostave se može izbjeći tako da kupite još neki artikl tako da ukupna cijena bude iznad 80€. Čitavu ponudu Prestigio internet trgovine možete pogledati ovdje.

18 komentara :

  1. Bravo Prestigio, napravili su slabiji model sa prednjom kamerom i blicem iza.. Da je to nokia napravila na L520 da je bar stavila prednju bio bi pun pogodak!

    ReplyDelete
  2. Hvala za Prestigio ja bih malo o lumia,od kako sam nadogradio 8.1 nikako da nadjem nesto negativno ali zato juce ugledam na ulici macku i troje macica pozelim da ih snimim pritisnem nokia kamera a ona nikako da se aktivira samo tackice pretrcavaju cekam i cekam dok se napokon otvori ali bilo je prekasno macka je otisla a otisli su i macici,dali je u danasne vrijeme ispravna takva kamera sta bi tek bilo da sam htjeo zeca da snimim,kasnije sam ponovo pokusao aktivirati i zablokiralo onda sam odvrnuo poklopac da izvadim bateriju ali u ljutini sam nozem probusio bateriju dobro se zadimilo i varnicilo...sad sam sanirao bateriju zalio je katranom sve radi ispravno ali app nokia kamera dalje od mene tako se otvarale kamere 70tih godina

    ReplyDelete
  3. Hm, na koji regiju ti je postavljen mobitel i na koji jezik?
    Pokusaj postaviti sve na regiju US ili UK

    ReplyDelete
  4. Sve na Srbija podeseno,,,vec dobro je da si tu sad mi hitno treba druga pomoc,ja koristim skype placeni do juce sam direktno iz imenika zvao tel.brojeve s time da ne aktivira poziv sa sim kartice danas to vise nece i ako imam kredita na skype svi pozivi idu sa sim

    ReplyDelete
  5. Vezano za kameru, prebaci regiju na UK ili US i trebalo bi raditi.. Samo za srbiju zeza kamera, prebaci na bilo koju drugu regiju i radit ce.

    Za skype, nikad nisam koristio taj skype kredit pa ne znam kako i sta ali za pocetak se pokusaj ponovo prijaviti u skype aplikaciju

    ReplyDelete
  6. Vec sam to uradio ne ide vec otkrio sam nesto kada dotaknem jedan kontakt u imeniku prikaze se "pozovi mobilni-slanje sms-skype"tu gdje pise skype kad dotaknem pocinje placeni poziv sa skypa ali to imam samo na jednom kontaktu i ako na compu imam neke brojeve momorinane na telefonu ih nemam a na telefonu u imeniku sam i skype aktivirao,,,moram u tel.imenic da nekako oznacim da je skyp imenik,,,poslije havarije na bateriji mnoge postavke su poremecene

    ReplyDelete
  7. Rijesio sam mada ni sam neznam kako valjda sam stavio tel broj u memoriu skypa na compiuteru iskljucio comp i tel.ponovo ih ukljucio i dobio taj broj,,,vjerojatno ima i dugi nacin....

    ReplyDelete
  8. Posle pocetnog odusevljenja korisnika sa wp8.1 polako uvidjaju probleme o kojima sam pricao....los task menadzer, pucanje kod premotavanja video klipova, sporo pokretanje kamere. Nista strasno ali kako su do sad bili spori ispravke ovih stvari mozemo da ocekujemo za par meseci. Ja jos nisam dobio wp8.1, a i ne treba mi dok ne dovedu u red task menadzer. Wp8.1 je korak napred ali jos uvek nije ispeglan sistem. Wp8 u okviru onoga sto nudi radi savrseno :) za svaki slucaj sam skinuo instalaciju wp8 da imam., kad stigne wp8.1 nece da bude dostupan wp8.

    ReplyDelete
  9. Vladan Vukajlovic28 August, 2014

    kako mislis los task menadzer i zasto puca video kod premotavanja (i gde u plejeru ili na youtube)

    ReplyDelete
  10. Vjerovatno misli na to da kada se vracamo na pojedine aplikacije one umjesto da nastave sa radom trenutno prvo odrade famozni "nastavak" tj. startaju ispocetka a ne bi trebale. Evo i ova Wp novosti to isto radi a recimo facebook messenger ne, on starta tacno ondje gdje ga ostavis.

    ReplyDelete
  11. Mislio sam na pucanje kao zvuk. Los tas - zatvaranje app pri povratku kad ostanu otvorene u pozadini.

    ReplyDelete
  12. Kako god telefon se vise ne dimi normalno radi,cak mi se cini da baterija i duze traje😅

    ReplyDelete
  13. hahaha mora da je katran povecao kapacitet! :D bra'o majstore!

    ReplyDelete
  14. Baš maloprije čitam jedan članak pa se sjetio tvog komentara.


    Ovo pucanje aplikacija koje spominješ, tu zapravo nije kriv 8.1 sustav tu je problem što razvijači nisu u potpunosti optimizirali svoje aplikacije za WP8.1. Tu je Microsoft napravio grešku jer ni oni nisu svoje aplikacije nisu optimizirali.. navodno, ako je aplikacija dobro napisana i prilagođena pucanje aplikacija se ne događa..


    tako sam ja razumio iz članka :)

    ReplyDelete
  15. To nas korisnike ne treba da interesuje. Nista mi nemamo od toga sto znamo ko je kriv. Neka plate razvijacima. Para im ne manjka sigirno :) npr, negde sam citao da operateri placaju MS-u da ne razvija Skype u dovoljnoj meri. Operaterima je u interesu da mi sto manje koristimo Skype, a vise mrezu. Isto tako neka i MS ponudi pare nekima da razvijaju app, a ne da budu beta godinu dana ili dve godine bez ispravke.
    Ovih dana se bas susrecem sa nedostatkom app. Prvenstvo u basketu, odem na FIBA sajt, nude app za iOS i Android ali ne iz Win. Kupim farmerke, prodavacica mi da papir sa uputstvom ....skines njihovu app, registrujes se i dobijas popust. Super, samo jos da ima za Win. Udjem u bus, bus izlepljen reklamama za aplikacije prevoznika ( izrada rute, placanje karte, vreme dolaska). Naravno, nema za Win. Posle ovoga ja treba da prihvatim pricu o 300 000 app na wp storu :P

    ReplyDelete
  16. samo sam ti htio reći razlog zašto se to pojavljuje jer u svakom komentaru govoriš kako je WP8.1 loš i da je to sramota za MS.. MS je napravio sustav, a to što se razvijačima neda prilagođavat aplikaciju to je drugi problem, nije MS kriv.
    konkretno, FIBA sajt.. šta MS ima s tim što FIBA nije zatražila uslugu izrade aplikacije za WP? ništa
    Po tvome, MS bi trebao plaćati drugima (u ovom slučaju FIBA) da prave aplikacije za WP.. pravljenje aplikacija je skup sport

    ReplyDelete
  17. Yugo je super auto, samo su razvijaci krivi sto ne funkcionise bas sve kako treba. Zastava sa tim nema nista :P I Bada OS je super, razvijaci su krivi . Vlasnici trebaju da budu srecnu, razvijaci imaju problem, a to se vlasnika ne tice :)

    Od ovih optimizovanih za wp8.1 pokusao sam da koristim Podcast. Stavim video podkast za dnevnik rts-a. NE podrzava format flv i nije moguc pregled. Isto to uradim sa Symbianom Nokia 701 i radi sve.
    Znam, wp je super, razvijaci su krivi. A i ovi sa rts-a bi mogli da stave ms-ov wmv format. Ceo svet je lud sto ne koristi wmv za podkast.

    ReplyDelete
  18. Ne sto se ne razvija skype vec se unazadio prije dvije godine je bio pouzdani,ja pretezno koristim placeni skype tu se ne pojavljuje ni najmanja smetnja,politik

    ReplyDelete

Ostavite komentar