11.8.14

HTC One M8 specifikacije potvrđene

Windows_Phone_HTC_One

HTC One M8 će biti slijedeći Windows Phone 8 iz HTC nakon stvarno dugog perioda. HTC je izdao do sada samo tri modela za Windows Phone 8 i dva od njih su malo popularnija 8X i 8s, dok 8xt nije bas toliko popularan i nije prisutan na našim tržištu. HTC 8x je za sada top model HTC-a na Windows Phone 8 ali One M8 treba da ga otpusti sa te pozicije. Evo i zašto -

 

htc-one-m8-metal


HTC One M8 kako smo dobili potvrdu će biti po specifikacija isti kao Android verzija, a to u prijevodu znaći:

  • Windows Phone 8.1
  • 2.3 GHz četverojezgreni procesor Snapdragon 801
  • 32Gb interne memorije, proširive sa micro SD karticama i do 128GB
  • 2GB RAM
  • 5“ zaslon Full HD. Super LCD3 sa Gorilla Glass 3 staklon, 441 ppi
  • 2600mAh
  • HTC UltraPiksel kamera (4mpx), 5 mpx prednja kamera
  • Nano SIM kartica
  • HTC Boomsound
  • U-focus
  • HTC interaktivni tačkasti oklop
  • Težine 160g

 

htc-one-m8-dot-view-8

 

Što je novost kod ovog telefona za Windows Phone 8 operativni sistem jeste ovaj tačkasti interaktivni oklop. U suštini se radi o oklopu sa kapacitivnim mogućnostima i moguće je primati pozive iako je telefon zaklopljen s tim poklopcem. Naravno moguće je i druge stvari raditi kao prikazivanje sata, vremena, i drugih stvari. Windows Phone 8.1 update 1 je uveo tu opciju za proizvođače da mogu koristiti takve interaktivne oklope i za Windows Phone 8. Pogledajte video zapis ispod kako se ponaša taj oklop u akciji.

 

 

Drugo što je važno pitati korisnike jeli na vrijeme dolazi ovaj HTC model ili se moglo očekivati da će ipak nešto novije predstaviti?! Da li biste vi zamijenili svoju Nokia Lumia 1520 ili 930 za ovakav uređaj? Da li bi ostali korisnici zamijenili svoj uređaj za ovaj HTC?

Predstavljanje ovog novog uređaja je 19. avgusta ove godine, a prodaja vjerovatno počinje odmah 21.08. Cijena i dostupnost na našim tržištima još nije poznata ali kada bude obavijestit ćemo vas sve.

 

izvor: WPC

36 komentara :

  1. Lijepo od HTC sto ce napravit ovako super uredaj sa WP dobro ce doci to razvoju WPa.... Dino jeli ti u planu da brises ovu aplikaciju za WP7?

    ReplyDelete
  2. Necu je brisati, ali i dalji razvoj je stao za wp7 jer za nju bi morao instalirati posebni Visual Studio i posebni SDK pa samo dlucio da za dalji razvoj jednostavno se ne isplati. Ali ce ostati takva kakva je na trgovini. Placena verzija nema WP7 verziju jer ne zelim da korisnici placaju za nesto ciji je razvoj stao.

    ReplyDelete
  3. Nije los mobitel,nikako ali kemera i ti ultra pikseli...mozda je HTC imao dobru namjeru nesto kao Nokia sa 1020 gdje stvara sliku od 5 Mpx odnosno pretvara 7Mpx u jedan piksel i dobiva veoma ostru sliku...to njihovo overslemping(sorry sto neznam pravilno napisati).Ali HTC nije uspio u toj namjeri.Jedina mana na svim recenzijama uredzaju je to.

    ReplyDelete
  4. Kulturna i pristojna poruka na ovu temu mi je obrisana???

    ReplyDelete
  5. Ne brisemo mi komentare. Osim ako si toliko losi da se moraju izbrisati. Ja nisam dobio email o komentaru prije ovoga, kao da nije registrovan komentar.

    ReplyDelete
  6. Negdje oko 03 00 h sam ostavio komentar da bih se mozda vratio htc porodici da je ekran 6 inca , i poruku sam vidio da je prikazana,malo sam se zacudio jer i taj tel.je WP

    ReplyDelete
  7. Ja isto nisam nista brisao.. Takodjer, nisam dobio email da si ostavio komentar.

    ReplyDelete
  8. Dobro vjerujem vam da niste brisali sad se sjetih da je u nekim proslim komentarima isto se neko pozalio da mu je komentar izbrisan vjerovatno pojavio se neki kratki tehnicki problem,nebih htjeo da pomislite da provociram ja sam ozbiljan i extremni zaljubljenik u mobilne telefone istina da sam nekoliko nervoznih komentara postavio u sedmom mjesecu cekanja 8.1 za to se izvinjavam😊

    ReplyDelete
  9. Onaj ko ima nokiu 1520 ili 930 normalno da nece mijenjati svoj postojeći telefon.No ako se ima neki stariji uređaj onda svakako da je HTC odlična opcija i po meni ispred Nokije.

    ReplyDelete
  10. mob stvarno nije los al nebi 1020 promijenio sa ovim...btw dino trebam malu pomoc update je izaso za 1020 prije tr idana al jos ga busam dobio jel normalno kasnjenje ili...

    ReplyDelete
  11. Dali je neko od korisnika Lumia 920 iz BiH ili Hrvatske dobio nadogradnju zvanicnu za ovaj model...hvala!!!

    ReplyDelete
  12. jer informacija je da je vodafon odnosno u njemackpj izbacen cyan za Lumia 920 ali na njihovoj zvanicnoj stranici nema nista http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

    ReplyDelete
  13. Ja sam instalirao ono vece cim su izbacili tj da je dostuoan.Instalacija traje oko 2h,odes u podesavanja ili postavke i odes na azuriranje telefona i proveris update.Ako nece tako ima onaj progrsm za azuriranje preko racunara.Neznam ksko se tacno zove ali Dino zna.Al mozda zavisi i iz koje ti regije mob mada je ja mislim globalno pusten za 1020.

    ReplyDelete
  14. http://m.softpedia.com/android-apps-on-windows-9-former-microsoft-employees-says-it-s-possible-453608.html
    Dino da li imas neka saznanja o ovome? :)

    ReplyDelete
  15. Te glasine kruze dugo vec ali ne vidim svrhu da se na windows 8 racunaru pokrece android aplikacija?! U cemu bi bila car da ja skinem npr tu android app umjesto metro aplikaciju napravljenu za windows 8? Nema po meni ni jednu prednost i zato kazem da je to samo glasina koja je kruzila za wp vec oa sad je razvlace i na windows 8 :)

    ReplyDelete
  16. Vladan Vukajlovic11 August, 2014

    Mislim da kada se uporede L1520/L930 sa ovim telefonom dolazimo do saznanja da su potpuno dva razlicita telefona i da verovatno ne postoji ista grupa korisnika za Lumie i HTC uredjaje,druga stvar mislim da su malo u minusu zbog kamere u odnosu na Lumiu,jedina prednost (moje subjektivno misljenje) je dizajn i metalno kuciste koje daje odredjeni luksuz osobi koje ce ga posedovati.Mislim da Lumia ovde ima prednost.

    ReplyDelete
  17. pise mi da je iz madarske...odem viditi dal ima neceg al nema nista

    ReplyDelete
  18. Gde si nasao da pise da je iz Madjarske?Pa u Madjarskoj je pusten za sve mreze i CV.Tako ds ne vidim razlog da ga nemas.To pre da si nesto zezno,restartuj telefon na fabricka podesavanja pa javi.

    ReplyDelete
  19. jedino si sad mislim da nije pfd kriv sto nema tog updatea...

    ReplyDelete
  20. Pa ako si na PDF nema cyan update.Sto si mogao procitati i u proslim clancima jer postoji greska pa ne pustaju cyan za sada ali bice uskoro.Ili vrati na 8.0 pa updatuj na 8.1 sa cyan ili cekaj dok puste za PDF.Stim da ako vratis sa PDF na 8.0 gubis slike i td.Ali sacuvane su ti u one drive.

    ReplyDelete
  21. Da bas tako. A sto se tice vracanja to se mozda cak i ne mora. Neki pjudi koji su koristili Nokia Software Recovery kazu da su dobili i Cyan usput. Nisam to mogao licno provjeriti ali za one modele za koje je dostuoan Cyan vrlo je moguce da ga mozete preuzeti i sa Nokia Software recovery programom i to ne vraca cak na 8.0. Ali naravno sve se gubi sa telefona. Aplikacije i postavke se mogu spasiti pomocu backupa na wp8.1 ali ostalo ne.

    ReplyDelete
  22. veljačaaa12 August, 2014

    Nikad ni jedan wp tel ne moze biti ispred nokia,kao sto ni jedan android nece biti ispred nexus serije. Cist primer je htc 8s

    ReplyDelete
  23. aha necu vracati previse toga imam pa ono ako nista drugo budem ceko...tnx momci

    ReplyDelete
  24. Htc je SMEČE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. Procitao sam triput ovaj post ali ne vidim šta se htjelo reći poređenjem operativnog sistema i brenda mobitela.

    ReplyDelete
  26. Htio je mozda da kaze da se Nokia trudi za WP kao sto je to Nexus serija na Androidu. Primjer htc 8s koji je jedini WP8 koji nece dobijati nove nadogradnje nakon 8.1 a jos uvijek se prodaje. I da u tom pogledu HTC ne moze biti ni blizu Nokiji na WP8. To je mozda htio reci.

    ReplyDelete
  27. Moguće ali samo poređenje telefona prema nezvaničnim apdejtima je po meni pogresno.postoji mnogo više faktors koji utiču na kupca a i na kvalitet moba.Meni licno je na prvom mjestu vanjski izgled i kvalitet izrade ( i da naravno nije generacija hardwera ispod),a tek onda da li je 5% bolja kamera,da li ima neki pixel tamo-vamo itd.Takođe izgled nokie je po meni zastario i prevaziđen,a i pomenuti nexus je još gori po tom pitanju.

    ReplyDelete
  28. Nije nezvanicno, htc je izjavio da za htc 8s nema nadogradnji, misli se na wp8.1 i nakon toga na update 1 to su dvije zcanicne nadogradnje koje htc 8s vec nece imati. A ima jos za ovu godinu i update 2.

    A izgled je previse subjektivno jer meni tako lumia serija od recimo 720, 920, 925 i 1520 su 4 modela slicnog izgleda ali svaki se razliku opet malo i svaki od njih ima izradnju fantasticnu.

    ReplyDelete
  29. HTC je iznad svih telefona ako govorimo o modelima vise klase i svaki sam takav model imao u zadnje tri godinem

    ReplyDelete
  30. Htc 8s je model sa malo memorije a i na zalasku karijere.zato nema ove nove nadogradnje za developere a mozda i buduće.No tema je novi htc w8 kojeg još niko nije vidio a apriori se navijacki govori da je losiji od nokie sto po meni je netačna konstatacija.Tacno je da se nokia sad vise trudi jer su u proslosti zabrljali pa se sad vade da ne bi nestali sa scene.Inače na našim prostorima je puno fanova nokie još od 3310 pa zatim tu su na ovakvim regionalnim sajtovima mnogi prodavači i zastupnici nokie koji od te firme imaju zaradu itd.Uglavnom svako za svoj novac nek kupuje šta zeli ali malo je tu objektivnosti.

    ReplyDelete
  31. Da bas tako svako za svoj novac kupuje sto zeli. Clanak uopste nije nista lose rekao za model iz HTc-a, kazemo da je top model iz HTC-a i pitamo korisnike cak bil zamijenili svoje lumia 1520 ili 930 za ovaj model. Top model za top model. I kriticki postavljamo pitanje jeli kasno mozda da izbacuju sada tek HTC one M8 kada je na vidiku bolji model iz HTC-a za Android a Nokia npr vec duze vrijeme prodaje Lumia 1520 i sada 930. opet se stice dojam da HTC preferira Android iako je im zarada u zadnjim kvartalima opadala po 50%. Niko nije navijao od WP Novosti direktno za nekog proizvodaca, nego za WP generalno. Nama je cak drago da ima jos dobrih modela drugih proizvodaca. To ce znaciti nize cijene za sve korisnike u rezultatu.

    ReplyDelete
  32. veljačaaa12 August, 2014

    Sve to stoji,mada se ne slazem da je izgled nokie zastario vec da se razlikuje od ostalih na trzistu isto kao i htc na neki svoj nacin...ni jedni ni drugi ne mogu da se porede sa plasticnom i jeftinom ozradom i ozgledom kao kod samsunga ili lg-ija. Jednostavno kad je wp u pitanju najbolja opcija je nokia jer ima ubedljivo najbolju podrsku...

    ReplyDelete
  33. Da slažem se.Članak je dobro i objektivno napisan.Ja sam se orijentisao na ove komentatore koji odmah u startu govore da nešto ne valja,da niko ne može napraviti bolji telefon od marke koju oni imaju itd.Ovaj model HTC a jeste malo zakasnio ali ne previše jer je tu još uvijek solidni HTC8X iz prethodne generacije.Apsolutno je da htc daje vise paznje nažalost androidima i da kasni sa ponekom podrškom u vidu apdejta ili slično ali ipak je to u suštini vrhunska marka i odličan telefon.

    ReplyDelete
  34. Da naravno da je 8x odlican. To stoji sve. I one M8 je jos bolji jer je aktuelniji i po meni radi izrade od metala dodaje jos na vrijednosti. Volio bih ga imati u testu naravno spram lumia 1520 iako je 1" manji, trebalo bih ga uporediti mozda sa 930. Ali vjerujem da se HTC sada probudio. Sada fali samo jos Sony.

    ReplyDelete
  35. Ja druze neznam sto si ti toliko napao da branis HTC.Mojr misljenje HTC 8 serija je po meni prelepa iskreno cak mi se napocetku kuppvine svidjao ali sam odusta od 8X radi memorije malo mi 16gb a nema prosirenje.Ali moras priznat da je HTC uzasan sto se tice update za android koliki je poslednje dve godine HTC uredjaja dobilo update kako znam poslednja One serija.A pre toga X i ostali nista One X i X+ ostali na androidu 4.2.2 nece puste ne sto ne moze nece da se trude.Isto sada 8s ne moze doboto update a Nokia dala update za Nokia Lumiu 530.Drugo izrada,dizajn kvalitet u HTC telefona nikad nije bio problem ali displej je katastrofa kvalitez izrade jacona,ppi i ostale komponete su odlicne ali evo ja sam imao dva HTC oba otisli Touch i par drugova isto znaci dve godine nisu izdrzali vec oko godinu do godonu ipo.I na svim forumima u vezi HTC rece ti displeji losi.Drugo eto ta kamera senzor ili leca ima vaznost ali i megapixel ima i ako manju.A oni uporno forsiraju to ultra pixel.A dosta ljudi to odbija od toga.U mene drug nije hteo uzme prvi model radi kamere jer su dosta mutne slike i video drhti.Uzeo Butterfly S i zadovoljan koliko bolja kamera.Dzaba kada ti uzmes auto platis ga 50 000 eura a crkne brzo ili nesto nije ok.Dosta ljudi ce pre uzeti 13-16 megapixel kameru nego od 4 ultra pixela.Ja kontam marketinski potez i kvalitet te slike ja i drug smo usporedjivali tada moju Nokia Lumiu 920 i njegiv HTC One i zamisli oduvala ga moja Nokia.Nije ni vazno dal je telefon od plastike ili ne vec kakva je ta plastika primer meni je bolja plastika u najjeftinijeg HTC nego Samsunga s5.Drugo HTC 8XT je promasaj bolje da nisu predstavljali i ako nije za Evropu.Drugo moras se truditi oko toga sistema a ne samo predstaviti model koliko app ima Nokia u wp store a koliko HTC koliko update pre dobijr Nokia i td.Tako da neznam sto branis svaki telefon ima mana ali moras priznat i od HTC,Nokia ima mane naravno i Sony i Samsung svi.I iPhone ima mane,ja primer volim HTC jer ne kopiraju vec svoj dizajn i ostalo ali podmsevanje Samsungu S5 a ni oni svoj HTC One M8 nista nosu bog zna unapredili.Samsung jedini ove godine moze da se istekne i ako on nije predtsvio nesto napredno dosta ali makar ima najbolju kameru od njih i 3gb rama.HTC gura ideju sto vide telefona da predstavi ali ne treba to vec predtsavi bolje 5 mob ali predtsvi update za njih, svi prijatećji sto su koristili HTC Evo,Desair i td presli na druge radi update.Ili Nokia ima primer 10 modela i svi dobili update.

    ReplyDelete
  36. I da jos ovo HTC je izjavio na pocetku nece da pravi wp uredjaje jer Microsoft pomaze Nokiji.I kao ne prodaju se,e pa tvoj mob se ne prodaju bas kao ni androidi.Drugo ti moras napraviti reklamu pa ne moras po tv toliko ni vrtiti vec dogovoris sa operaterom da te reklamira kao sto Nokine reklame imas na Hrvatskoj TV ili Srbijanski operateri sto reklamiraju.I da dizajn Nokie nije zastario drugo sto se tebi ne svdija meni je bas unikatan i moderan.I sve na svom mestu isto tako mo se svodja i iPhone i HTC i Sony ne kopiraju nikog rade po svojem i to je to.Nisi realan ni malo kad bi barem gledao mane Nokie i HTC u WP kategoriji rekao bi da ga Nokia razvaljuje.I neka HTC se potrudi malo vise oko WP i app na njila i bice i njila bolje.

    ReplyDelete

Ostavite komentar