18.8.14

Windows Phone 8 trgovina ima poteškoće

trgovina 2

Windows Phone 8 trgovina ako niste primjetili, danas ima velike poteškoće u radu. Dosta korisnika se žali da veoma sporo otvara trgovinu, a mnogima uopšte i ne otvori izbaci grešku 805a01f7. Ja sam kao razvijać također pogođen već preko 7 dana sa greškom trgovine na Prognoza aplikaciji koja izbacuje korisnicima grešku 80004005, Microsoft rekao da će se sama ispraviti za par dana još uvijek je nekima prisutna.

 

wp_ss_20140818_0003_thumb

 

Koliko uređaja i država obuhvata ova greška nije nam poznato ali znamo da nije samo vezano za jednu državu nego širu masu. Greška vjerovatno neće dugo trajati. Ko od vas ima trenutno poteškoće sa trgovinom?!

 

izvor: WMPU

20 komentara :

  1. Aleksandra Živković18 August, 2014

    Meni radi ok..😊

    ReplyDelete
  2. Meni sporo sporo otpira

    ReplyDelete
  3. Jednom je izbacilo gresku inace je OK sto se toga tice, samo me buni taj live tile sa gdr1 na wp8.1, meni stoji samo providna plocica i uopste ne prikazuje aplikacije u ponudi kako su najavili, naravno ukljucio sam tu opciju u podesavanjina, ne znam da li je i to deo problema sa prodavnicom ili je samo do mene..

    ReplyDelete
  4. Goran Sunjic18 August, 2014

    Kod mene sve radi normalno.. BiH, L820 CV

    ReplyDelete
  5. Malo sporije otvara prethodnih dana, a live tile radi normalno. Ativ S

    ReplyDelete
  6. Samo da Vas pittam.. Jel tesko napravit app za WP jer planiram napravit jednu app poznajem WP imam ga 2 godine imam W7 na PC Fino ak moze pomoc hvala unaprijed

    ReplyDelete
  7. U sustini nije tesko. Mada ako niste imali nikakvog dodira sa razvijanjem onda ce potrajati malo da naucite osnove. Za WP8 aplikacije ce vam trebati Windows 8 x64 bit i 4GB RAM racunar i procesor koji podrzava SLAT, to je kao minimum. I sve zavisi sta zelite razviti. Ako imate predznanja nekog ili barem engleski da razumijete onda je dosta lakse.

    Ima dosta stranica kao channel 9 koji imaju pocetnicki tutorial koji kada zavrsite usojesno imat ce te znanje za dobre aplikacije i tehnike, ostalo je samo ideja.

    ReplyDelete
  8. Znam engleski, no zar se nemoze uraditi na Windows 7 64 bit?

    ReplyDelete
  9. Nazalost ne. Za wp8 razvijanje je potreban windows 8 64 bit.

    ReplyDelete
  10. Live tile trgovine je izgleda samo live u americi jer je to funkcija iz update 1 a uodate 1 je dio preview for developers programa koji sluzi testiranju i isprobavanju i mialim da nije globslno pusten live tile nego samo za USA. Kada bude oficijelni update 1 misljm oustit ce za sve ostale regije.

    ReplyDelete
  11. Radi perfektno. Ukucam "tv uzivo" i bez problema mi u sekundi izbaci da nema rezultata :P
    Za neki dan pocinje svetsko prvenstvo u basketu. Na FIBA sajtu gledam timove i vidim da nude app. Ima al ne za wp :(

    ReplyDelete
  12. Bez problema preuzimam

    ReplyDelete
  13. Stavis SAD regiju i radi

    ReplyDelete
  14. Stefan Ivanović19 August, 2014

    Radi, sad je bio update za PDF Reader, ali Prognozu ne da da skinem i dalje error. No za vikend ću vratiti na 8.0 jer mi je stigao regularni 8.1 pa će možda proraditi.

    ReplyDelete
  15. Za koji mob? Ja imam 920 cv..iz hrvatske sam. Nozes odgovorit

    ReplyDelete
  16. Stefan Ivanović19 August, 2014

    Za L520, moj je rodom tajlanđanin a vidim da je stglo za Tajland sve. L920 iz nekog razloga još ne stiže kod mnogih.

    ReplyDelete
  17. Stefan Ivanović19 August, 2014

    Jok, traži da platim. Jel postoji način da ovo prijavim direktno MS, da ne davim tebe, ionako je greška njihova, a popravka od 10+ dana je poprilično neprofesionalna. Već mi idu na živac

    ReplyDelete
  18. @dino, grimlock
    USA region drzim stalno al regional format ne, zbog valute i vremena, to je izgleda bio problem, sad kada sam i to stavio na USA tile je live :) .. Cisto da znam da radi, meni licno ne vrsi neku ulogu ta opcija..

    ReplyDelete
  19. Samo moram jos dodati da je jedan korisnik naletio na neinformisanog kolegu u tom supportu koji mu je rekao da nema sanse da on preuzme aplikaciju opet iako pise da je imao. Sto uopste nije tacno, svaki korisnik koji je imao bez obzira na mijenjanje cijene aplikacije moze je preuzeti bilo kad u buducnosti ponovno jer je jednom stekao pravo na nju.

    ReplyDelete
  20. Jeli ko ima problem sa internet explorerom, 'smrzne' se kada 'swajpujem' unazad (vratim na prethodnu stranicu).

    ReplyDelete

Ostavite komentar