1.8.14

HTC WP8.1 ipak stvaran!

verizon_m8_windows_phone_leak

Novi HTC Windows Phone 8.1 uređaj ipak je stvaran I glassine su se pokazale kao istinite. Na slici iznad vidimo uređaj sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom, a fotografija dolazi direktno od Verizon mrežnog operatera koji je postavio ovu fotografiju na vlastiti server. Na slici je telefon sličnosti 1:1 HTC One high end Android verziji. Na fotografiji još vidimo datum petak 22. Ovog mjeseca postoji petak 22. I vjerovatno će to biti datum početka prodaje slijedećeg HTC Windows Phone 8 modela nakon 8x, 8s i 8xt.

 

Ako je HTC ugradio u ovaj telefon iste djelove kao u HTC One onda korisnici mogu očekivati 5“ telefon sa 1080p rezolucijom, Gorilla Glass LCD zaslon, dva zvučnika naprijed (Boomsound), 5mpx prednju kameru i utor za microSD kartice.

 

436563-htc-august-19-invitation

 

HTC je pozvao na press događaj 19. avgusta 2014. vjerovatno povodom ovog uređaja, a do 19. nije mnogo ostalo. Znamo da će se mnogi korisnici sada obradovati, šta vi lično mislite jeli ovaj uređaj dolazi kasno kada Nokia ima par top modela koji su slični ili bolji od ovoga?! Ili je ipak HTC na vrijeme jer treba pored Microsoft/Nokia, Samsunga, još jakih poizvođaća?!

 

Na zaslonu prve fotografije (softverske tipke) primjetimo malu stralicu koje inaće nema na WP8.1 softverskim tipkama, da li je moguće da je HTC ugradio nešto svoje i unikatno za HTC uređaje?! Glasine mogu početi.

izvor: PCmag

6 komentara :

  1. Radovan Tadic02 August, 2014

    I jos ako bude izradjen od aluminiuma... :) Na slici se jos vidi i htc kamera, videcemo sta nam tu spremaju :) A ova mala strelica, moguce da je za spustanje notifikacionog centra posto je htc one prilicno visok telefon...

    ReplyDelete
  2. Jos uvijek mi srce zaigra kada procitam ili vidim HTC dugo vremena smo se druzili uglavnom telefonima vise klase ipak zbog velicine ekrana prevagla je lumia,ja mislim da je lumia sinonim windows os.i bez obzira na visoke sposobnosti htc-a lumia ce ostati na vrhu wp.

    ReplyDelete
  3. Nadam se da to znaci da ce ubuduce vise paznje da obrate i na nas, korisnike 8x i 8s :)

    ReplyDelete
  4. Znali se kada ce wp 8.1 i na druge lumie telefone, konkretno na L720.?

    ReplyDelete
  5. Nadam se da je krenulo i da ce se sve vise proizvodjaca ukljuciti, ali da bi se to desilo, mora biti vise nas koji kupujemo...ali microsoft mora da se potrudi mnogo vise oko softvera i recimo da ponudi alternativu plocicama,jer mnogo ljudi mi kaze da im se ne dopada samo zbog plocica...

    ReplyDelete
  6. Pavliš Toni02 August, 2014

    Ne znam kako u wpnovosti nisu saznali Sta znaci ta strelica. Uglavnom radi se o update 1 odnosno gdr1 wp8.1 a strelica sluzi za sakrivanje software-skih tipki odnosno za poziv istih kada zatrebaju ;)

    ReplyDelete

Ostavite komentar